1. Home
  2. Vesti
  3. Apple ima nove kandidate za partnerstvo u vezi sa proizvodnjom automobila
Apple ima nove kandidate za partnerstvo u vezi sa proizvodnjom automobila
1

Apple ima nove kandidate za partnerstvo u vezi sa proizvodnjom automobila

203
1
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja Korean Times Apple je vrlo blizu zaključivanja saradnje sa novonastalim entitetom LG Magna. 

Za početak, da razjasnimo šta je LG Magna. Radi se o zajedničkom poduhvatu kompanija LG i Magna Steyr koji nastaje sa ciljem proizvodnje komponenti za električne automobile na globalnom nivou. Inicijalno je predviđeno da u novom društvu LG ima udeo od 51%, a Magna 49%.

Kapital nove firme koja će poneti naziv LG Magna e-Powertrain procenjen je na iznos od milijardu evra, a južnokorejski mediji javljaju da će sve radnje u vezi sa nastankom ove kompanije biti okončane do kraja godine. KT takođe navodi da su razgovori sa Appleom u poodmakoj fazi, te da bi američki brend mogao biti prvi klijent za LG Magna e-Powertrain.

Izvor KT-a koji je blizak pomenutoj kompaniji navodi da će LG Magna vršiti proizvodnju električnih automobila Applea. Navodno, duboke veze između LG Grupe i Applea su presudile da Amerikanci reše da proizvodnju posvete upravo ovoj firmi. „Jabuka“ uveliko sarađuje sa LG grupom, tako da bi ovakav korak bio u neku ruku logičan.

Ipak, sve ove navode treba uzeti sa velikom dozom rezerve. Svetski mediji prenose navode korejske štampe, ali ovo nije prvi put da su Apple povezivali sa nekom od tamošnjih kompanija. Podsetimo, pisalo se da će Amerikanci sarađivati sa Hyundai grupacijom, pa se ispostavilo da to nije tačno…

Pre nekog vremena obradili smo temu ko bi mogao biti partner Applea u njegovoj automobilskoj avanturi. Više o tome pročitajte OVDE.

AutoRepublika 

(203)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

telefoni su im za k…, koja li ce budala kupovat njihova auta?