1. Home
  2. Vesti
  3. Zvanično: Minijev poslednji SUS model stiže 2025. godine
Zvanično: Minijev poslednji SUS model stiže 2025. godine
0

Zvanično: Minijev poslednji SUS model stiže 2025. godine

100
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka će preći na električna vozila početkom naredne decenije. 

BMW grupacija ubrzava proces elektrifikacije i prelaz na alternativnu mobilnost. Tako je sada stigla i zvanična potvrda iz Minhena da će Mini svoj poslednji SUS model plasirati na tržište 2025. godine, a da će nakon toga u gami ovog brenda biti isključivo električna vozila.

Rukovodstvo BMW grupe navodi da će Mini odigrati „pionirsku ulogu“ u programu elektrifikacije. Ovakva odluka je u potpunosti i logična, jer se Mini u prethodne dve decenije mahom oslanjao na gradsku populaciju, jer su se njegova vozila i najbolje snalazila u urbanoj eksploataciji.

Britanski proizvođač ostaće prisutan na globalnom nivou, na svim onim tržištima gde posluje i u ovom trenutku. Prema aktuelnom planu, poslednji model koji koristi motor sa unutrašnjim sagorevanjem ove marke biće naredna generacija Mini Hatcha. To će se odigrati 2025. godine, i posle tog roka neće biti više plasiranja novih modela sa SUS agregatima.

Mini želi da do 2027. godine električni automobili imaju udeo u prodaji od 50% na globalnom nivou. Ova marka trenutno u svom portfoliju ima samo jedan EV i to Mini Electric SE. Naredna generacija Countrymana, koja će se proizvoditi u Lajpcigu, nudiće kako SUS tako i EV varijante. Ovaj novitet se očekuje na tržištu 2023. godine.

Proizvođač sa Ostrva radi i na stvaranju platforme za EV modele. Pored toga, veći deo električnih krosovera Minija proizvodiće se u Kini, u zajedničkom poduhvatu sa Great Wallom.

AutoRepublika 

(100)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments