1. Home
  2. Vesti
  3. Rumunija: Otkačio se točak s kamiona i usmrtio gosta u bašti motela uz magistralu
Rumunija: Otkačio se točak s kamiona i usmrtio gosta u bašti motela uz magistralu
2

Rumunija: Otkačio se točak s kamiona i usmrtio gosta u bašti motela uz magistralu

1.15K
2
Podelite sa prijateljima:

Sad je sasvim izvesno da nije mudro sedeti u neposrednoj blizini magistrale, mada se nesrećni slučaj, s druge strane može i protumačiti na način da „niko nije pobegao od sudbine“. Kako bilo, čovek star 62 godine je nastradao u susednoj Rumuniji baš tako što se našao „u zao čas na pogrešnom mestu“.

Naša Ibarska magistrala je prepuna kafana, restorana i pečenjara, a najpopularnije među njima lako prepoznajete po velikom broj parkiranih kamiona, što ne uspeva da promeni ni relativno nov autoput Miloš Veliki. Pored kafana, ova naša magistrala je tokom decenija stekla i status veoma opasne saobraćajnice, s mnoštvom zabeleženih saobraćajnih nezgoda. E, pa možda ekvivalentan status kod pomenutih komšija ima put označen kao DN2.

Nesretnik na pragu trećeg doba je verovatno seo da „se poigra kašikom“ u bašti motela Marašešti u okrugu Vrančea, i nije stigao ni da se okrene, niti da vidi šta ga je snašlo, a već je bio povređen s momentalnim fatalnim ishodom. Naime, otkačio se točak s kamiona u pokretu na magistrali, iz za sada nepoznatih razloga, i u punoj brzini je pogodio unesrećenog muškarca.

Razumno je pretpostaviti da se točak odvojio od teškaša zbog nemara vozača, ili osoba zaduženih za održavanje. Pretpostavlja se da je neki od brezona falio, a moguće čak i više njih, ili su pak bili nedovoljno zategnuti. Tim pitanjima će se baviti lokalna policija koja je otvorila istragu u težnji da odgonetne šta se zaista zbilo tog dana.

„Prema onome što imamo kao prve informacije, u pitanju je tehnički nedostatak koji je uslovio odvajanje točka od kamiona i fatalni udarac koji je usledio u čoveka iz Fokšanija, a koji se zatekao u neposrednoj blizini magistrale. Istraga će se nastaviti s ciljem rasvetljavanja ovog dela za koje se osnovano veruje da će dospeti u kategoriju ubistava iz nehata”, navodi se u saopštenju lokalne policijske uprave.

Na ovoj magistrali (DN2) koja se smatra najopasnijim drumom Rumunije, tokom prošle godine je zabeleženo 147 saobraćajnih udesa, dok je 67 osoba izgubilo život.

AutoRepublika

(1153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Oooo da…pored nas Srba tu su i Rumuni.Ali bez brige,Rumuni treba jos da uce kako da budu gori od nas,mi smo najgori u Evropi i to ubedljivo,bez premca i konkurencije.

s mile

znam čoveka kome se desilo slično, i preživeo je

na putu Beloljin Blace, otpadne rezervni točak i udari čoveka u vožnji golfa II, ovo se desilo baš davno, min 20god, velika havarija auta, ali važno da nije niko stradao