1. Home
  2. Prezentacije
  3. Audi RS e-tron GT Prototype – uvod u prvi električni RS model Audija (GALERIJA)
Audi RS e-tron GT Prototype – uvod u prvi električni RS model Audija (GALERIJA)
0

Audi RS e-tron GT Prototype – uvod u prvi električni RS model Audija (GALERIJA)

388
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je predstavila konceptualno izdanje modela RS e-tron GT. 

Ovaj koncept samo je uvod u prvi performantni električni automobil Audija, koji bi trebalo da se nađe na tržištu 2022. godine. Predstavnici germanskog brenda navode da će istaknuti četvorotočkaš biti „novi početak“ za odeljenje Audi Sport, jer označava početak elektrifikacije i za performantne modele sa „četiri prstena“.

Audi je prikazao kamuflirani automobil, mada se čini da je kamuflaža ovde postavljena pre iz promotivnih razloga, a ne sa ciljem da nešto posebno sakrije, jer kao što se da videti na fotografijama, malo toga je prepušteno mašti. Podsetimo, RS verzija je bazirana na standardnom modelu e-tron GT.

Kada je reč o dizajnu, nema nekih velikih iznenađenja, sve je to u skladu sa aktuelnim stilom koji forsira Audi. Napred vidimo lažnu masku hladnjaka, koja je tu radi ukrasa i ništa više. Evidentno je da su usisnici za vazduh veoma mali, jer ni oni nisu od neke posebne važnosti za EV modele.

Pogled sa boka ukazuje na snažno izraženu liniju padajućeg krova što sve daje utisak sportske siluete. Audi navodi da točkovi mogu biti prečnika 21 inča na obe osovine, ili 19 cola napred, a 20 pozadi.

Nemačka marka nije želela da prikaže detaljnije enterijer, pa smo od izgleda kabine dobili mogućnost da vidimo samo kakav će biti upravljač, dok je ostatak zamaskiran.

Audijev adut biće baziran na J1 platformi, koja je debitovala sa Porscheovim Taycanom. Konceptualni RS e-tron GT koristi dva elektromotora koji vozaču dostavljaju na raspolaganje ogromnih 684 ks i 820 Nm. Navodno, ubrzanje od 100 km/h trebalo bi da se obavlja za manje od 3,5 s.

Navedeni automobil koristiće bateriju od 93,4 kWh, od čega je 83,7 kWh dostupno vozaču. Audi nije dostavio nikakve informacije u vezi sa dometom ovog EV modela, mada neki mediji nagađaju da će autonomija kretanja biti veća od 600 km.

Serijsko izdanje Audija RS e-tron GT trebalo bi da se nađe na tržištu tokom 2022. godine.

AutoRepublika 

(388)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments