1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche prodao skoro 11.000 primeraka modela Taycan
Porsche prodao skoro 11.000 primeraka modela Taycan
0

Porsche prodao skoro 11.000 primeraka modela Taycan

165
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač je konačno uspeo da pokrene prodaju Taycana sa mrtve tačke u trećem kvartalu tekuće godine. 

Iako se u Porscheu svojski trude da izgleda kao da nisu zabrinuti zbog nedovoljnog broja isporučenih primeraka njihove EV uzdanice, sasvim je sigurno da je briga sve veća. Podsetimo, ne tako davno Porsche je najavljivao 30.000 prodatih primeraka Taycana na godišnjem nivou. Jasno je da od te brojke, bar ove godine, nema ništa.

Ipak, treći kvartal je doneo dugoočekivani bolji prodajni rezultat. Tako je u trećem tromesečju nemačka marka uspela da dostavi 6.464 Taycana, što je daleko bolji plasman od onoga što je ubeležen u prva dva kvartala. Sveukupno, Taycan je ove godine, zaključno sa septembrom stigao do 10.944 vlasnika.

Porsche je tokom devet meseci 2020. godine isporučio 191.543 automobil, uz mali pad prodaje od 5% što govori da su se dobro nosili sa čitavom korona krizom. Za ovaj rezultat zaslužan je pre svega plasman u Aziji, gde je Porsche ubeležio rast od 1% i dostavio 87.030 automobila. Od tog broja čak 62.823 vozila završilo je u Kini (-2%), te je ova zemlja bila najveće tržište za nemački brend.

U Evropi je pad prodaje bio izražen (-9%), te je isporučeno ukupno 55.483 automobila marke Porsche, s tim da je na matičnom tržištu u Nemačkoj prodato 17.462 četvorotočkaša (-23%). U SAD, Porsche je prodao 39.734 vozila, što je za 12% slabiji rezultat naspram prethodne godine.

AutoRepublika 

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments