1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla razmatra Model 3 u heč izdanju
Tesla razmatra Model 3 u heč izdanju
0

Tesla razmatra Model 3 u heč izdanju

139
0
Podelite sa prijateljima:

Američka marka navodno želi da plasira adekvatnijeg rivala za Volkswagenov ID.3. 

Ilon Mask želi da novi električni hedžbek bude namenjen pre svega kupcima u Evropi, gde je ova klasa izuzetno popularna. Njegov plan je da restilizovani Model 3 ponudi i heč varijantu za Stari kontinent, te da bi se ovo izdanje proizvodilo u novoj fabrici Tesle u Nemačkoj.

Šef Tesle je nedavno kazao da je nezadovoljan visokom cenom vozila ovog brenda, te da je neophodno brzo učiniti električne automobile jeftinijim i otvoriti svet elektromobilnosti za šire narodne mase.

Iako je Tesla sinonim za električne modele, automobili ove marke imaju visoku cenu, no očigledno je da Mask ima u planu i pristupačnija vozila. Jedan od takvih bi trebalo da bude hedžbek zasnovan na Modelu 3, manjih dimenzija od aktuelnog sedana, koji bi se nametnuo kao rival gradskim električnim automobilima koji dobijaju na popularnosti u Evropi.

Navodno, želja je da Model 3 u hedžbek varijanti ima početnu cenu od oko tridesetak hiljada evra, i to za verziju sa baterijom od 45 kWh. Pomenuti automobil bi se proizvodio u Nemačkoj, a jedan od preduslova jeste da nova tehnologija proizvodnje koju je Tesla uveo uskoro dobije na zamahu.

Naime, radi se o izlivanju aluminijumske karoserije u jednom velikom kalupu, na taj način će biti potrebno manje delova za stvaranje automobila i dobija se na vremenu i štedi se novac. Tesla ovaj sistem već primenjuje u Americi za proizvodnju Modela Y, a veruje se da će unapređena varijanta biti u upotrebi u pogonu pokraj Berlina kada isti počne sa radom sredinom naredne godine.

Ostaje pitanje i da li bi novi heč zapravo nosio oznaku Model 3. Mask je više puta do sada dao naznaku da želi da odstupi od „S3XY“ naziva game i da uvede nove oznake za buduće automobile. Osim toga, od milijardera smo čuli i da se razmatra Cybertruck kompaktnijih gabarita namenjen kupcima na Starom kontinentu.

Jedno je sigurno, Tesla je u velikom naletu.

AutoRepublika 

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments