1. Home
  2. Vesti
  3. Opel najavljuje „hrabar dizajn“ nove Mokke
Opel najavljuje „hrabar dizajn“ nove Mokke
3

Opel najavljuje „hrabar dizajn“ nove Mokke

465
3
Podelite sa prijateljima:

Nemački brend potvrdio je da će nova Mokka koristiti tzv. Vizor anfas, odnosno izgled prednjeg dela automobila koji smo prethodno videli na konceptualnom modelu ovog proizvođača GT X Experimental iz 2018. godine. 

Verovalo se da bi Vizor mogao debitovati sa novom generacijom Corse, ali do toga nije došlo. Ipak, debi je neminovan jer na novoj skici koju je Opel plasirao u okviru promotivne kampanje za buduću Mokku prikazan novi anfas ovog modela.

Kako Vizor nema nikakve otvore za hlađenje jasno je da je tako nešto namenjeno isključivo baterijskim vozilima. Kako će Mokka pored EV varijante imati i klasičnu verziju sa SUS motorima, za očekivati je da potonja poseduje značajno drugačiji anfas.

„Veoma je važno za nas da stvorimo novo lice za naš brend. Ono će predstavljati našu posvećenost budućnosti“, rekao je potpredsednik Opela zadužen za dizajn – Mark Adams. Adams je dodao da kod električnih automobila nema potrebe za klasičnom rešetkom. „Tako nešto nam omogućava daleko veću slobodu sa implementacijom Vizora“, zaključio je Opelov rukovodilac.

Nova generacija Opel Mokke biće postavljena na CMP platformu. Prelazak na ovu arhitekturu omogući će i uštedu mase, pa se očekuje da nova iteracija bude lakša za 120 kg od nekadašnjeg modela.

Buduća Mokka koristiće već dobro poznate pogonske sklopove PSA grupacije. Što se tiče baterijske varijante, ona bi trebalo da preuzme elektromotor i baterije iz rođaka, Peugeota e-208. Kada je reč o tradicionalnim pogonskim jedinicama, ponuda će se sastojati od 1,2-litarskog trocilindarskog benzinca i 1,5-litarskog dizelaša sa četiri redno postavljena cilindra.

Još uvek nije poznato kada će Opel prikazati novu Mokku, ali s obzirom na to da se polako intenziviraju promotivne aktivnosti, nema sumnje da će se premijera odigrati u bliskoj budućnosti.

AutoRepublika 

(465)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Bravo za Opel. Dizajn maske je pravi, ima retro izgled, podseća me na Mantu prve generacije. Videh ii neke slike buduće unutrašnjosti, hmmm, mnogo je meni to ekrana ali izgleda da novi gazda kuće diktira i novi stil. Što se motorizacije tiče, vreme nek pokaže, ja sam old school, eventualno hibrid. A kad smo već kod Mante, bilo bi odlično da naprave jedan lep kupe. Malo da se „pomantaju“. A ove karoserijske oblike, tipa Mokka, da pošalju u penziju. Ionako su Merivu pretvorili u Crossland i šatro je zovu suv (iako je i Meriva B bila povišenog klirensa, ništa manje… Pročitaj više »

s mile

sve si lepo rekao, saglasan

Zoca

Manta A LEGENDA,…