1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes predstavio i restilizovanu E klasu u All Terrain izdanju
Mercedes predstavio i restilizovanu E klasu u All Terrain izdanju
0

Mercedes predstavio i restilizovanu E klasu u All Terrain izdanju

199
0
Podelite sa prijateljima:

Ne zarad snimanja nastavka filma „Maratonci trće počasni krug“, niti isključivo za potebe preduzetničkih porodica koje se prezivaju Topalović i posluju s familijama preminulih gorštaka, već zato što je, nakon skoro tri godine postojanja, došao prirodan momenat za tako nešto, Mercedes je osvežio svoj karavan s povišenom pozicijom sedenja iz E segmenta.  

Kada smo se družili s njim na početku njegovog životnog veka, a pre nekih 35 meseci, ostavio je na nas snažan utisak, mada se to može reći i za celu E klasu. Dakle, u kontekstu upravo proklamovane restilizacije cele palete iz E klase, „All-Terrain“ verzija se najmanje menjala. Jedino su blago modifikovane rešetka hladnjaka i poklopac motora, dok je paleta dostupnih pogonskih jedinica ostala netaknuta.

Tu su, i dalje varijante s oznakama 220d i 400d. Dakle, Mercedes se ovde u potpunosti oslanja na dizel. Manji motor je četvorocilindarski i on razvija 194 konjske snage i maksimalni obrtni moment od 400 njutn metara iz zapremine od dva litra. Veći agregat koristi šestocilindarsku postavku s 340 „konja“ i 700 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta. Oba motora rade u paru s odličnom automatskom devetostepenom trasmisijom, koja je interno razvijena a proizvodi se u komšijskoj Rumuniji.

Mercedesu su u ovom segmentu glavni rivali došli iz Audija, Volvoa i Subarua (A6 Allroad, V90 Cross Country i Outback), pa je i restilizacija cele palete verzija iz E klase bila prilika za proizvođača, da u ponudu uvede i neke nove mogućnosti All-Terraina.

Ipak, inovacije je moguće prebrojati na prste jedne ruke. „Komponente koje su karakteristične za All-Terrain izdanja su maska hladnjaka, kao i delovi zaštite podvozja, koje su sada dostupne i u varijanti u kojoj je upotrebljen materijal visokog sjaja koji podseća na hrom, umesto nekadašnje “srebrne senke”, naveo je Mercedes, ne propuštajući da naglasi da je i All Terrain modifikacija dobila, sada već čuveni MBUX sistem, baš kao i ostatak švapske game koji je doživeo smenu generacija ili restilizaciju nakon predstavljanja novog multimedijalnog sistema.

Zainteresovana publika, odnosno kupci će se s novitetom sretati u izložbeno-prodajnim salonima Mercedesa, otprilike u isto vreme kada u njih dospe i osvežena verzija utemeljivača mikro palete E klase, odnosno kada i sedan.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments