1. Home
  2. Vesti
  3. Gon iz Japana pobegao kao „slobodan čovek“, čuvaju ga naoružani telohranitelji
Gon iz Japana pobegao kao „slobodan čovek“, čuvaju ga naoružani telohranitelji
4

Gon iz Japana pobegao kao „slobodan čovek“, čuvaju ga naoružani telohranitelji

416
4
Podelite sa prijateljima:

Karlos Gon je u velikoj meri bio glavna tema u dobrom delu 2019. Bivši šef Renault-Nissana je odlučio da godinu završi u sličnom maniru, ponovo se pojavivši na naslovnim stranama.

Osramoćena bivša „rok zvezda“ automobilske industrije, napustila je Japan i pristigla u Liban, zemlju rođenja njegovog dede. Rođeni Brazilac je odmah obelodanio da ne namerava da se ikada u budućnosti vrati u Japan, gde ga očekuje suđenje tokom ove godine.

Još od početka skandala, Gon se čvrsto držao stava da je nevin, optužujući bivše kolege u Nissanu da su mu pripremile i organizovale nameštaljku da bi ga se oslobodile. Kako je sve više detalja u vezi s njegovim nepočinstvima izranjalo, Gon se zatim orijentisao na japanski pravosudni sistem.

Kao da se pripremao za eventualno (opravdano) bekstvo, Gon je u video klipu u aprilu prošle godine saopštio da ne veruje japanskom pravosuđu, tužiocima i sudovima. U to vreme, on je rekao da se nada poštenom suđenju, kao i da „tri kompetentna advokata“ koji ga podržavaju, ne dele „mnogo optimizma u vezi sa fer suđenjem“.

Sada, kada je njegovo bekstvo na naslovnim stranama širom sveta, Gon o sebi stvara sliku „žrtve“, pa čak i taoca.

„Sada sam u Libanu i više neću biti držan kao talac od strane lažnog japanskog pravosudnog sistema, gde se krivica podrazumeva, gde diskriminacija buja a osnovna ljudska prava su uskraćena, kao znak nepoštovanja japanskih zakonskih obaveza prema međunarodnom pravu i ugovorima koje su u obavezi da podržavaju“, rekao je Gon, dodavši da nije pobegao od pravde već „političkog progona“.

Po The New York Timesu, Gon je pobegao japanskoj ruci pravde kao sobodan čovek u tom momentu, uplativši kauciju od 9 miliona dolara ranije prošle godine. Nekako, on se našao van prismotre vlasti, pa čak i svojih advokata, koji tvrde da nisu znali ništa o njegovom bekstvu, da bi se pojavio u Libanu, gde je stigao preko Turske.

S obzirom da je libanski građanin, Gon je zaštićen od izručenja. Glasine kažu da ga štite naoružani telohranitelji u njegovoj kući u ovoj mediteranskoj zemlji.

AutoRepublika

(416)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Kada ima para, i ja bih pobjegao sada u svojoj situaciji, ali nemam toliko love….:-S

Peki

Na videlo su isplivali jos neki detalji ovog „bekstva stoleca“, kako ga neki vec nazivaju. Naime sve je organizovala njegova supruga u saradnji s pojedinim bogatim Libancima, prijateljima Karlosa. Iz Libana je u Japan otisla muzicka grupa par dana pre begstva, privatnim avionom, istim s kojim je Gon pobegao. Sakrili su ga u kutiju od muzickog instrumenta (ne navodi se koji), a u Liban je, nakon Turske, usao legalno s licnom kartom. Vazna stavka jer su mu sva tri pasosa uzele japanske vlasti (poseduje tri drzavljanstva, brazilsko, francusko i labansko). Ne secam se vise koja novinska agencija je spomenula kako… Pročitaj više »

Don

Znaci, proces ne može da izbjegne? Zašto bi ga Libanon izručio , pa ni Bosna Mamića ne izručuje? I kako se najednom svi detalji bjekstva odjednom znaju, znači da se sve znalo unaprijed al su ga pustili … Ili?
Peki, jesil vidio kakvu ženu čovjek ima? Svaka čast gospodjo.;)

Dikh tu kava

„Gon-o-reja“..