1. Home
  2. Vesti
  3. Dodge je plasirao 500 miliona „konja“ od 2005. godine
Dodge je plasirao 500 miliona „konja“ od 2005. godine
0

Dodge je plasirao 500 miliona „konja“ od 2005. godine

165
0
Podelite sa prijateljima:

Dodge važi za performantni brend u Fiat Chrysler korporaciji. Iako kompanija ima samo četiri modela u svojoj ponudi, tri od njih (Charger, Challenger i Durango) se mogu pohvaliti moćnim V8 agregatima koji su među liderima u svojoj kategoriji.

Znajući sve to, kao i da je najbolji način za marketing onaj gde je proizvođač u prilici da s ponosom istakne ogromnu „konjicu“, tokom 2005. godine, neko u Dodgu se dosetio brilijantne ideje. Naime, Dodge je obećao da će do kraja 2019. godine na američkim putevima plasirati ukupno 500 miliona „konja“, a plan je zapravo ostvaren dva meseca pre vremena.

Kupcima je ponuđen i popust po kojem bi uštedeli po deset dolara za svaku konjsku snagu koju razvija motor njihovog novog automobila, a primera radi, kako se Challenger Hellcat Redeye može pohvaliti sa čak 797 „grla“, popust bi iznosio povisokih 7.970 američkih dolara.

Sva tri modela su zabeležila rekordnu prodaju u trećem tromesečju ove godine, što je impresivna cifra kada se zna da se Charger i Challenger nisu drastično promenili u poslednjoj deceniji. Dodge je isporučio 26.060 Chargera i 18.031 Challengera u poslednja tri meseca, a reč je o rastu prodaje od 46%, odnosno 21%.

S obzirom na nepobitnu činjenicu da je na ovaj način ambiciozan plan rukovodstva ostvaren, Fiat Chrysler korporacija prestaje sa ponudom navedenih diskontnih uslova, ali nema sumnje da će sličan marketinški plan ponovo uslediti …

AutoRepublika

(165)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments