1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Prodaje se Optimus Prime (VIDEO)
Prodaje se Optimus Prime (VIDEO)
4

Prodaje se Optimus Prime (VIDEO)

11.25K
4
Podelite sa prijateljima:

Odrasli smo gledajući crtane filmove Transfersma, a kasnije uživali i u holivudskim izdanjima. Izbor kamiona u koji se glavni heroj pretvarao, se menjao nekoliko puta, a opredeljenje bi uglavnom padalo na modele kompanija Peterbilt i Freightliner. Jedna osoba će sada dobiti priliku da postane vlasnik dela filmske istorije, a reč je o kamionu s oznakom Freightlinera, koji se na kratko pojavljuje u jednoj od scena u filmu Bumblebee.

U sada legendarnoj sceni, Optimus Prime vozi čuvenim mostom Golden Gate u gradu San Francusko (američka savezna država Kalifornija) pored Chevroleta Camara iz 1976. godine, a kako navodi prodavac, za snimanje je korišćen samo jedan primerak.

On je iz 1987. godine i ofarban je u poznato crveno-sivu boju. Pokreće ga Cumminsov dizel motor koji razvija 350 „konja“, a snaga se prenosi na zadnje točkove preko devetostepenog manuelnog menjača.


Za jedno filmsko izdanje smo očekivali kamion u perfektnom stanju, ali to ovde nije slučaj. Štaviše, prodavac kaže da je boja potpuno nova, ali izuzetno traljavo urađena pre snimanja, dok je on lično morao da zameni branike i prednje ogibljenje. I pored toga, Freightliner je kompletiran tek 65%, pa vlasnik napominje da će kupac morati da zameni i vrata, blatobrane i deo maske.

Na satu je trenutno brojka od 85.000 milja (136.000 kilometara), a sasvim smo sigurni da nije prava, pošto većina elektronike u kamionu ne funkcioniše. Sadašnji vlasnik je često posećivao skupove, ne samo ljubitelja Transfersa, već i klasičnih kamiona, pošto je Freightlinerov takozvani „CabForward“ stil, izuzetno popularan i godišnje tako prelazio oko 4.000 kilometara.

Kamion se nije pomerio sa svog mesta tokom poslednjih godinu dana, ali to ne bi trebalo da bude problem, pošto se nalazi u američkoj saveznoj državi Nebraski koja nema preterano jako zime. Vlasnik napominje da će ga „osvežiti“ pre nego što bude isporučen novom kupcu pošto mu je veoma bitno da ga proda.

Početna cena iznosi 21.600 američkih dolara. Teško je reći da li je opravdana, pošto svakog budućeg vlasnika očekuje skupoceno održavanje i popravke, ali istovremeno teško je ignoriati holivudsku istoriju.

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(11254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Zoki kupuj ovu skulu,ti volis ove leseve da skupljas,ovaj je idealan za tebe,krs do jaja🤣…

Yankee

34 godine star i dalje izgleda bolje nego bilo koji novi evropski „mocni rendzer“ ;)))

Renault Terminator

Ma jašta bolan,to ti pričam😉…

Ivan

Daleko je bolji kenworth. Mi u firmi imamo dva komada.