1. Home
  2. Zelene strane
  3. Total ulaže u parisko vodonično taksi udruženje
Total ulaže u parisko vodonično taksi udruženje
0

Total ulaže u parisko vodonično taksi udruženje

130
0
Podelite sa prijateljima:

Čuvena kuća specijalizovana u naftnoj industriji, Total je kupovinom udela u entitetu Hysetco kao francuskoj grupaciji koja se pridružila sistemu partnera kompanije Hype, praktično ušla u segment poslovanja ekološke taksi službe. Naime, Hype od 2015. godine upravlja sistemom taksi vozila u srcu Pariza.

Konzorcijum Hysetco je upravo poželeo dobrodošlicu novom savezniku koji se može protumačiti kao jedan od ključnih. Tako je Total postao suvlasnik Pariskog udruženja električnih taksi vozila (STEP – Société du Taxi Electrique Parisien) s petinom kapitala asocijacije. Među ostalim vlasnicima ekološkog taksi udruženja se ističu zvučna imena poput kompanija: Air Liquide, Toyota i Kouros.

Hysetco je kao konzorcijum oformljen u 2019. godini i kao takav poseduje flotu od oko 700 taksija koji krstare ulicama Pariza. Plan je da vodonični modeli vozila zamene ona s termalnim motorima več do 2024. godine, kao i da ta plejada novih, ekoloških prihvatljivih četvorotočkaša vozi mod markom Hype. Mrežom stanica za dopunu vodonika će upravljadi Hysetco.

Pored planova kojim je bilo predviđeno ulaganje u kapital prestoničkog taksi udruženja, Total planira da i mrežu benzinskih stanica koju već drži u svom posedu, stavi na raspolaganje za obogaćivanjem ponudom komprimovanog vodonika kao pogonskog goriva.

“Nakon što smo investirali u novu mrežu za dopunu baterijskih automobila pod markom Bélib, Total je nameran da pomogne u naporima da Pariz postane svetski centar i živi primer nove ugljenično neutranlne mobilnosti, kako za profesionalce, tako i za indvidue. Na taj način kompanija Total nastavlja da ubrzava transformaciju u entitetTotalEnergies, kao vodećeg svetskog igrača u oblasti energetske tranzicije,” objavio je Patrik Pojane, kao predsednik i izvršni direktor Totala.

AutoRepublika

(130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments