1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Ros Bron: „Leklerk preterao, Ferrari realno treći tim u Monaku“
Ros Bron: „Leklerk preterao, Ferrari realno treći tim u Monaku“
0

Ros Bron: „Leklerk preterao, Ferrari realno treći tim u Monaku“

254
0
Podelite sa prijateljima:

Bron je odao priznanje Leklerku za vožnju na startu, ali isto tako smatra da ga je njegova preagresivna vožnja koštala solidnog plasmana, što se i desilo nakon pokušaja preticanja Nika Hulkenberga u La Raskasu, kada je probušio gumu.

Tokom povratka u boks, ostaci pneumatika su oštetili pod Ferrarija, što je na kraju dovelo do odustajanja nekoliko krugova kasnije.

„Leklerk je par krugova bio zaista spektakularan, da bi zatim preterao i platio visoku cenu zbog nestrpljenja“, kaže Bron. „Ipak, njegova reakcija je bila razumljiva. Trka je održana u njegovom gradu, to je bio njegov prvi pokušaj u Monaku s elitnim timom. To je trebalo da za njega bude poseban momenat, a završilo se razočaranjem.

Nakon izvesnih problema koje je imao u petak, subota ujutro je najavila potencijalno dobro izdanje nakon postignutih vremena. Međutim, tada dolazi „šamar“ u vidu strateške greške u Q1, koju je Matija Binoto priznao. Tim je došao do pogrešne kalkulacije, tako da je Leklerk pao na 16. startno mesto.“

Bron takođe smatra da je Ferrari bio treći tim po brzini u Monaku, iza Mercedesa i Red Bulla, uprkos tome što je Sebastijan Fetel ostvario najbolji rezultat sezone za Scuderiju.

„Bio je to težak vikend za Ferrari, mada se završilo njihovim najboljim ovogodišnjim rezultatom“, rekao je on. „Međutim, drugo mesto Sebastijana Fetela je ostvareno u trci u kojoj on nije igrao ključnu ulogu, gde je mogao samo da gleda u bolid Ferštapena, bez bilo kakve šanse da ga ugrozi.

To je bila refleksija vikenda u kojem je Scuderija bila treći tim po snazi. To je moglo i da se pretpostavi, s obzirom na teškoće iz Barselone, posebno u trećem sektoru.

Ova sezona izmiče iz ruku tima iz Maranela, ali još uvek ne treba odustati, treba učiti iz grešaka i ići napred.“

AutoRepublika

(254)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments