1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Valteri Botas: „Imao sam čudne probleme s kvačilom koji su odlučili trku“
Valteri Botas: „Imao sam čudne probleme s kvačilom koji su odlučili trku“
0

Valteri Botas: „Imao sam čudne probleme s kvačilom koji su odlučili trku“

270
0
Podelite sa prijateljima:

Valteri Botas kaže da je „čudno ponašanje kvačila“, koje nikada do sada nije doživeo, krivo za loš start u Španiji.

Kao i u Bakuu, gde je takođe Finac u kvalifikacijama bio ubedljivo brži od Luisa Hamiltona, i u Barseloni je bio lošiji prilikom starta, što je na kraju Britancu donelo pobedu i preuzimanje vodeće pozicije u šampionatu.

„Bilo je prilično tesno, ali sam izgubio na startu“, osvrnuo se Botas. „Došlo je do čudnog ponašanja kvačila, koje je hvatalo i otpuštalo, hvatalo i otpuštalo, što do sada još nisam doživeo, tako da sam tu izgubio.

Iskreno, ovo je bio prilično iritirajući dan. Izgubio sam na startu i gledajući u retrovizor, ne moguć reći da je to bila moja greška. Imao sam nekih problema s kvačilom, vibracijama, što do sada nikada nisam iskusio. Zbog toga sam loše startovao. Jedva čekam da otkrijem šta se zapravo desilo.“

Botas je zaključio da je priča bila završena nakon starta, jer je Hamilton uspostavio kontrolu nad trkom, našavši se ponovo na čelu karavana.

„Mnogo je lakše kada vodite, možete kontrolisati tempo a kada ste iza, trudite se da ne zaostajete a prolazite kroz prljav vazduh, tipičan za ovaj tip staze“, kaže Botas. „Očekivao sam da trka bude odlučena u prvoj krivini. Mada pokušavate da iskoristite svoje šanse, to je „game over“.“

AutoRepublika

 

(270)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments