1. Home
  2. Sport
  3. S ovim bolidom će Fernando Alonso jurišati na tripl krunu!
S ovim bolidom će Fernando Alonso jurišati na tripl krunu!
0

S ovim bolidom će Fernando Alonso jurišati na tripl krunu!

482
0
Podelite sa prijateljima:

Nekadašnji dvostruki šampion Formule 1 nastavlja saradnju sa McLarenom, ali sa ciljem da se dočepa slave tripl krune. 

Za one koji nisu upućeni, tripl kruna u svetu auto sporta znači pobede na VN Monaka, 24h Le Mana i Indy 500. Bolid koji će Fernando voziti na trci u Indijanapolisu nosi identične boje kao i bolid McLarena u Formuli 1.

Španac je već debitovao na ovoj čuvenoj trci 2017. godine, ali je uprkos odličnom nastupu bio primoran da se povuče zbog otkaza Hondinog motora. Ovaj put, bolid McLarena pogoni Chevroletov agregat.

„Ambicije su mi i dalje iste, idemo u Indijanapolis po tu tripl krunu!“, rekao je vidno uzbuđen Fernando Alonso. Ukoliko Španac zaista i pobedi na ovoj trci postaće tek drugi čovek sa ovakvim postignućem, čime bi i definitivno zacementirao svoje ime u holu legendi automobilskog sporta.

U poslednje vreme, mada je fokus na na Indy 500, svetski mediji bruje o mogućem povratku naredne sezone španskog vozača u Formulu 1. Alonso je već provozao ovogodišnji bolid u okviru zvaničnog testiranja i pohvalio je čitav tim za evidentan i veliki napredak. Ipak, Španac je nakon testiranja rekao pripadnicima sedme sile da to nije dovoljno da ga ubedi da se vrati u najbrži cirkus na svetu.

AutoRepublika 

(482)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments