1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Kristijan Horner (s razlogom) skeptičan oko uvođenja novog formata kvalifikacija
Kristijan Horner (s razlogom) skeptičan oko uvođenja novog formata kvalifikacija
0

Kristijan Horner (s razlogom) skeptičan oko uvođenja novog formata kvalifikacija

265
0
Podelite sa prijateljima:

Formula 1 razmatra uvođenje još jedne faze u formatu kvalifikacija. Međutim, Kristijan Horner nije siguran da će to doneti boljitak.

Šef Red Bullovog tima, Kristijan Horner upozorio je na moguće nevolje koje će doneti promena kvalifikacionog formata i prebacivanje na četiri umesto tri dosadašnje faze.

Aktuelna postavka je na snazi od 2006. U njoj se vozači bore za startna mesta u tri segmenta. Ipak, tokom 2018. se radilo na uvođenje četvrte faze, što bi svaku sesiju učinilo kraćom, što bi stvorilo uslove za nepredviđenije rezultate.

Plan je još uvek „na stolu“, jer su razgovori u vezi s eventualnom promenom regulative za 2020. i 2021. i dalje u toku. Međutim, Kristijan Horner želi da vidi smisleni dokaz da će novi format učiniti stvari boljim.

„Moraćemo da iskoristimo pomoć simulatora. Mislim da bismo uveli tako nešto, moramo najpre da ga razumemo“, rekao je Horner. „Ono što nikako ne želite je da završite s automobilima van Q4 jer su se gume jednostavno potrošile. Ima li dovoljno pneumatika da bi se podržala takva inicijativa?

Mi smo otvoreni za sve moguće ideje, ali najpre treba da uradite domaći zadatak i osigurate da ne uvodite promene samo radi promena. Šta je svrha promene? Promena je kada se nešto poboljša.

Pogledajmo brojke. Na prvi pogled, čini se da nam nedostaje guma za četiri sesije, ali ćemo to proveriti na simulatorima.“

Hornerov stav deli i šef Haasa, Ginter Štajner, koji takođe smatra da bi Q4 završio s istim timovima svaki put.

„Treba da se sprovede istraživanje da ne bi ispalo da povećavamo razliku umesto da je smanjujemo“, rekao je on.

AutoRepublika

(265)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments