1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Industrija
  5. Ford spreman da zatvori dve fabrike u Rusiji
Ford spreman da zatvori dve fabrike u Rusiji
0

Ford spreman da zatvori dve fabrike u Rusiji

127
0
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja Reuters rukovodstvo američke marke Ford blizu je odluke da zatvori dva pogona u Rusiji.

„Plavi oval“ u ovoj zemlji ima tri fabrike. Pred zatvaranjem su pogoni u Sankt Peterburgu i Tatarstanu. Potonji sklapa Fiestu i krosover EcoSport, dok se na lokaciji u Peterburgu proizvode modeli Focus i Mondeo. U regionu Tatarstana postoji još jedna fabrika koja je dom za modele Transit, Kugu i Explorer.

Sve tri fabrike izrađene su u zajedničkom poduhvatu sa domaćim Sollersom. Sollers je početkom godine potvrdio da je postignut novi dogovor sa Fordom i da će nastaviti da sklapaju vozila u Rusiji.

Američki brend trenutno restruktuira svoje poslovanje u čitavoj Evropi, kao deo većeg plana za štednju. Trenutno se pregovara sa Volkswagenom o formiranju partnerstva koje bi potencijalno uključivalo i razmenu platformi, kao i korišćenje proizvodnih kapaciteta drugog proizvođača.

Ford trenutno u Rusiji proizvodi oko 350.000 vozila na godišnjem nivou.

AutoRepublika 

 

(127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments