1. Home
  2. Vesti
  3. Stiže najmoćniji serijski Mini Cooper u istoriji
Stiže najmoćniji serijski Mini Cooper u istoriji
0

Stiže najmoćniji serijski Mini Cooper u istoriji

791
0
Podelite sa prijateljima:

U svetu malih premijum automobila Mini Cooper igra veliku ulogu. On je lagan, izuzetno zabavan za vožnju i uživa u odličnom imidžu među kupcima širom sveta. Ali za one koji žele hot heč, britanski proizvođač vozila do sada nije nudio previše.

Čak i najmoćnija verzija John Cooper Works je razvijala „samo“ 231 konjsku snagu, što je bilo značajno više od konkurencije. Ali, vlasnik marke Mini, kompanija BMW je nedavno izjavio da će sledeća generacija GP (Grand Prix) modela razvijati preko 300 „konja“, što je približno za dvostruko više u poređenju sa poslednjim uporedivim primerkom iz 2012. godine.

Proizvođač nije otkrio previše detalja, ali se zna da će agregat biti turbo benzinski i da je reč o najbržem serijskom Miniju u istoriji. On će takođe biti i izuzetno redak jer će samo 3.000 jedinica biti ponuđeno kupcima.

BMW obećava da će novi model biti idealan za stazu i da će sigurno oboriti rekord prethodnika na čuvenom asfaltu Nurburgringa. GP je tada zabeležio vreme od osam minuta i 23 sekunde, a verovatno će napasti i rekord Honde Civic Type R (sedam minuta i 43 sekunde) za vozila sa pogonom na prednje točkove.

Dizajnerska ispiracija bi trebao da bude GP koncept sa Salona automobila u Frankfurtu 2017. godine. Premijera novog GP-a bi trebala da usledi sledećeg meseca na Salonu automobila u Ženevi, a Mini će tada krenuti da prima uplate kupac.

Ali, takvo zadovoljstvo će i da košta poprilično, pa se nagađa da bi početna cena trebala biti oko 45.000 američkih dolara.

AutoRepublika

(791)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments