1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes – spolja gladac a unutra jadac kada je „auspuh“ u pitanju
Mercedes – spolja gladac a unutra jadac kada je „auspuh“ u pitanju
3

Mercedes – spolja gladac a unutra jadac kada je „auspuh“ u pitanju

3.42K
3
Podelite sa prijateljima:

Vlada opšti konsenzus da su nemački automobili nekada bili bolji. Nisu bili pojam lepote, ali su zato ostali zapamćeni po mnogim genijalnim inženjerskim rešenjima, s kojima generalno nisu mogli da se nose ni Japanci, ni Italijani, ni Francuzi. U novije vreme, sve se svodi na „glamur“, skupe opcije i naravno hipetrofirane maske hladnjaka.

Internet je okupiran BMW-ovim „bubrezima“ na novoj seriji 7. Rešenje možda izgleda pomalo nezgrapno, ali bar rešetke mogu da se zatvore, te na taj način automobil dobija na aerodinamici. Postoje naznake da jedan stari Volvo bolje „klizi“ kroz vazduh neko C klasa u AMG Line paketu, ali tema je u ovom slučaju nešto drugo.

Lažni završeci izduvnih cevi su mnogo gora stvar od maski hladnjaka. Čak postoje i različiti nivoi ovog novokomponovanog rešenja. Neki automobili poseduju glomaznije otvore, dok drugi koriste veštački zvuk koji pokriva „štektanje“ dizela. Međutim, definitivno je najgore kada „auspuh“ zapravo to nije, već je samo ukras na odbojniku.

Mercedes praktikuje ovo već izvesno vreme, po nama nedostojno reputacije jedne premijum marke koja sebe svrstava među vodeće u svetu. Sve je u redu dok se automobil u „svoj svojoj lepoti“ kreće po putu, ali ukoliko se prevrne, sve dobija jednu humorističu notu. Spolja gledano, imamo dva „moćna“ završetka, dok u realnosti, radi se o „cevčici“ s leve strane, kroz koju prolaze izduvni gasovi.

Nismo sigurni o kojoj tačno verziji se ovde radi, a prisutna korozija na cevi sugeriše da se radi o komponenti iz prve ugradnje. Što se radne zapremine motora tiče, najmanja jedinica dostupna za C klasu kabriolet je 1,6-litarski turbo sa 160 ks i 250 Nm. Kada uzmemo u obzir da do „stotke“ ubrzava za 8,9 sekundi, onda zadnji „difuzor“ i dvostruki „auspuh“ deluju još smešnije.

AutoRepublika

(3416)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Pazi kad ima „slikove“ na zadnjim točkovima.
Takve gume su najbolje ako želiš da izletiš s vlažnog puta.

Zvezdan Božinović

Cela automobilska industrija je spolja gladac a iznutra jadac, ali najviše to bode oči kod luksuznih marki. Velike sisteme je teško kontrolisati, inertni su, rigidni u odlučivanju, neskloni preuzimanju poželjnih rizika… Top rukovodstvo jeste top, niži nivoi su u problemu, žali Bože silne investicije u njihovu kontinuiranu edukaciju 🙂 Ovi auspusi su odlična metafora

Zoca

VW Phaeton- pojam nepouzdanosti.Da stvar bude gora ,radio se iskljucivo u Drezdenu pa jos rucno.Ima jos puno primera da nisu vise ono sto su bili…