1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Rekordna godina za BMW Motorrad
Rekordna godina za BMW Motorrad
0

Rekordna godina za BMW Motorrad

294
0
Podelite sa prijateljima:

BMW Motorrad nastavlja svoj uzlazni put. Prošla godina je osma u nizu u kojoj motociklistički odeljak bavarskog brenda beleži rast prodaje. 

Doduše, rast prodaje u 2018. godini nije bio veliki i iznosio je 0,9%, a BMW je tokom tih 12 meseci isporučio 165.566 motocikala. Sa ovakvom dinamikom pitanje je da li će plavo-beli propeler uspeti da dostigne zacrtani cilj od 200.000 prodatih dvotočkaša u 2020. godini.

Za šefa BMW Motorrad, Markusa Šrama, nema dileme, taj cilj je ostvariv. „U 2019. godini ćemo značajno proširi našu gamu sa novim i uzbudljivim modelima“, rekao je Šram.

Najveće tržište za BMW Motorrad ostaje Nemačka gde je protekle godine plasirano 23.824 motocikla. Veći obim prodaje zabeležen je i u Francuskoj (16.615), Italiji (14.110), Španiji (11.124) i Velikoj Britaniji (9.224).

GS modeli nezaustavljivi

Prvi put u istoriji bavarskih motocikala prodato je više od 51.000 primeraka modela R 1200 GS. Ipak, najprodavaniji motocikli pripadali su R seriji (kumulativno 84.500 primeraka), a kako ističu predstavnici BMW-a, posebno veliku ulogu imali su varijeteti na temu modela R nineT.

Bavarci su saopštili i da je S serija koju čine S 1000 RR, S 1000 R i S 1000 XR zadovoljila prodajom u prethodnoj godini, a ukupno su tri navedena modela stigla do 18.773 nova vlasnika.

Odličnu prodaju u 2018. godini zabeležili su i modeli G 310 R i G 310 GS. Oba motocikla pokreću motori sa zapreminom od 313 kubnih centimetara, i namenjeni su vozačima početnicima u SAD i Evropi. Ipak, zbog tržišnih uslova koji vladaju u Brazilu i Kini, pomenuti motocikli postigli su i na ovim tržištima zavidan uspeh.

Čelnici BMW Motorrad najavili su da u tekućoj godini očekuju još veći rast prodaje i nove rekorde.

AutoRepublika 

(294)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments