1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Novi šef Audija insistira na većoj produktivnosti zaposlenih
Novi šef Audija insistira na većoj produktivnosti zaposlenih
0

Novi šef Audija insistira na većoj produktivnosti zaposlenih

360
0
Podelite sa prijateljima:

„Dugogodišnji uspeh je mnoge razmazio i učinio ih tromim“, kaže prvi čovek nemačke marke. 

Novi šef Audija, Abraham Šot, naglasio je da ova kompanija ima i previše zaposlenih ukoliko se sagleda sadašnja produktivnost. „Od 90.000 radnika, očekivalo bi se više. Imamo dva rešenja, da pristupimo otpuštanju ili da učinimo zaposlene produktivnijim. Ja sam za ovu drugu opciju“, kazao je Šot.

On je takođe izjavio da je njegova mantra „moramo više da radimo“ i da će se time rukovoditi u svom mandatu kao izvršni direktor Audija. Šot naglašava da želi kompletnu transparentnost, i manje hijerarhijske komunikacije, jer ističe da su ove dve boljke svojevremeno i dovele do dizelgejta. „Moramo razgovarati o sopstvenim greškama“, zaključio je novi šef marke sa četiri prstena.

Abraham Šot naslediće na poziciji izvršnog direktora uhapšenog Ruperta Štadlera, a na poziciju stupa 1. januara 2019. godine. Pedesetsedmogodišnji Holanđanin već dugo je deo VW grupacije, a ček pet godina je bio šef prodaje Volkswagen komercijalnih vozila. Sada preuzima „vruć krompir“ jer je Audi znao za daleko bolje dane.

Osim toga što je dobar deo menadžerske strukture i dalje pod istragom zbog umešanosti u dizelgejt i što je Štadler u kućnom pritvoru, Audi ima velikih problema sa manjom prodajom nego lane. Na manji obim prodaje kažu da je najviše uticalo korišćenje WLTP protokola u Evropi, pa je tako Audi u oktobru ove godine širom sveta prodao 117.600 vozila, što je za čak 26% lošiji rezultat nego za isti mesec prošle godine.

 

(360)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments