1. Home
  2. Vesti
  3. V.d generalni direktor Audija Abraham Šot sada i zvanično čovek broj 1 u Ingolštatu
V.d generalni direktor Audija Abraham Šot sada i zvanično čovek broj 1 u Ingolštatu
0

V.d generalni direktor Audija Abraham Šot sada i zvanično čovek broj 1 u Ingolštatu

201
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon hapšenja Ruperta Štadlera i sklanjanja sa pozicija u Audiju i Volkswagenu, marka četiri prstena je na mesto v.d. generalnog direktora postavila Abrahama Šota, ranijeg šefa prodaje i marketinga Audija.

Ovo se desilo u junu, a od tada kompanija iz Ingolšata nastoji da pronađe zamenu za Štadlera. Čak su pokušali da od BMW-a „otmu“ Markusa Dismana, operacija se završila neuspešno, tako da je Audi odlučio da se drži Šota.

On će preuzeti ulogu pedsednika Audija u odboru, počev od 1. januara 2019., dok će u isto vreme nastaviti da bude odgovoran za poslove prodaje i marketinga. Šot ne samo što će nadgledati Audi, već i Ducati, Lamborghini i Italdesign Giugiaro.

„Kao vršilac dužnosti generalnog direktora, Bram Šot je bio ubedlji poslednjih meseci“, saopštio je šef konglomerata, Herbert Dis. „On će nadalje biti zadužen za ubrzavanje transformacije kompanije i vodiće četiri prstena ka novim uspesima.“

Šot se Volkswagenu pridružio 2011., nakon što je napustio mesto generalnog direktora u Mercedes-Benz Italiji. Od 2012., bio je odgovoran za marketing i prodaju u okviru divizije Volkswagenovih komercijalnih vozila.

AutoRepublika

 

(201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments