1. Home
  2. Vesti
  3. Audi A4 pred temeljnom restilizacijom za modelnu 2020. godinu
Audi A4 pred temeljnom restilizacijom za modelnu 2020. godinu
0

Audi A4 pred temeljnom restilizacijom za modelnu 2020. godinu

190
0
Podelite sa prijateljima:

Gama modela Audi A4 koja je bila predmet diskretnog osveženja u ranijem delu godine, već naredne će biti podvrgnuta detaljnijim i dubljim modifikacijama, kako bi spremnije dočekala tržišnu utakmicu za 2020. godinu, a koja je nemilosrdna u D segmentu premijum limuzina.

Špijunske fotografija prototip verzije modela A4 Avant, dale su neki uvid u predstojeće izmene, a one se pre svega odnose na preoblikovane svetlosne grupe i branike, širu i niže postavljenu masku hladnjaka, kao i novodizajnirani zadnji difuzor. Generalno govoreći, izvršene promene će stil modela iz game A4, privesti bliže korporacijskom jeziku, promovisanom, na primer, na većem sedanu A6.

Temeljnije promene su očekivane u pogledu uređenja putničke kabine. Najavljena je tranzija luksuznog sedana ka izgledu centralnog grebena kakav je već predstavljen na pomenutom A6, što uključuje primenu rotacionog tastera, dvostruki ekran multimedijalnog sistema, od kojih je jedan zadužen za pregled podešavanja uređaja za klimatizaciju, a drugi, veći i više pozicioniran služi snalaženju vozača sa navigacijom i ostalim bitnim sistemima.

Pojedinosti vezane za pogonske grupe su još uvek obavijene velom tajne, ali je skoro sasvim izvesno da će Audi koristiti svoju gamu novorazvijenih lakih hibrida, prevashodno sa ciljem dostizanja strogih emisionih ciljeva koji ulaze u primenu 2021. godine. Ovo posebno dobija na značaju ako se zna da je VW grupa suočena sa ogromnim rizikom visokih kazni zbog eventualnog, i verovatnog nesaglasja sa navedenim propisima.

Kao i kod većeg brata, osnovni motori bi trebalo da budu četvorocilindarske benzinske i dizel jedinice, zapremine dva litra, a oni ne bi koristili tehnologiju lakih hibrida. Šestocilindarske jedinice, nasuprot tome, posedovaće 48V sistem. Za očekivati je da će proizvođač obelodaniti poboljšane brojke koje govore o energetskoj efikasnosti, a što se performansi tiče, moraćemo da sačekamo više detalja.

Aktuelna generacija modela A4 je na evropsko tržište lansirana tokom 2015. godine, pa tako već lagano zaostaje za glavnim rivalima, nedavno osveženom C klasom iz Mercedesa, kao i novom serijom 3 iz komšijskog BMW-a, sa kojom ćemo se upoznati u četvrtak, s obzirom na to da je lokalni distributer organizovao specijalan događaj “Zatvorena soba” na kome će novitet biti pretpremijerno prikazan potencijalnim kupcima.

AutoRepublika

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments