1. Home
  2. Sport
  3. Fernando Alonso naredne godine definitivno u Indy 500!
Fernando Alonso naredne godine definitivno u Indy 500!
0

Fernando Alonso naredne godine definitivno u Indy 500!

319
0
Podelite sa prijateljima:

Dvostruki šampion Formule 1, Fernando Alonso, takmičiće se 2019. godine na trci Indy 500. 

Alonso će i u ovom šampionatu voziti za  McLaren, a brojni postavljaju pitanje zašto baš Indy 500? Razlog je jednostavan, Indy 500 se uz VN Monaka i 24h Le Mana smatra za „sveto trojstvo“ trkačkog sporta.  Španac već ima dva puta osvojen Monako, u Le Manu je trijumfovao prethodne godine, a ostao mu je još samo Indijanapolis.

Tridesetsedmogodišnji bivši as Formule 1 prvi put se okušao u Indy 500 2017. godine, čak je i vodio nekoliko krugova, ali se usled mehaničkih problema morao povući iz trke. „I tada sam naglasio da želim da pobedim, što mi je želja i danas“, rekao je Alonso na konferenciji za medije.

Iako se pre samo mesec dana činilo da McLaren neće pristati da učestvuje na trci u Indijanapolisu, došlo je do potpunog zaokreta te će Španac ponovo naći u narandžastom bolidu. Zašto je britanski proizvođač odlučio da učestvuje još uvek nije jasno. Alonso ima veoma jak ugovor u finansijskom smislu sa McLarenom, potom tu je i nekoliko užasnih godina za ekipu u Formuli 1 koja je trebalo da služi kao marketinški poligon za brend, a naravno na posletku tu je i izazov.

Ukoliko bi se Alonso dočepao pobede u Indijanapolisu bio bi to ogroman uspeh za Španca, ali i vetar u leđa za McLaren, pre svega u marketinškom smislu.

 

 

(319)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments