1. Home
  2. Sport
  3. Moto GP
  4. Otkazane trke u sve tri kategorije u Silverstonu
Otkazane trke u sve tri kategorije u Silverstonu
0

Otkazane trke u sve tri kategorije u Silverstonu

223
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski MotoGP otkazan zbog loših vremenskih uslova.

Trka u Silverstonu je otkazana zbog kiše koja je neumoljivo natapala stazu.

Organizatori su revidirali raspored trka, ali to ništa nije pomoglo. Kiša je počela da pada tokom vožnje za zagrevanje u Moto2 i Moto3 klasama.

Nakon nekoliko sastanaka šefova timova i zvaničnika trke, start je odložen a vremenska prognoza nije bila obećavajuća. Eventualno održavanje trke u ponedeljak je odbačeno.

Nakon pet sati čekanja da se vreme popravi, odložene su trke u sve tri kategorije.

Nakon sastanka funkcionera IRTA-e i vozača, ustanovljeno je da bezbednosni uslovi ne mogu biti ostvareni, tako da je odluka potvrđena ubrzo nakon 16h po lokalnom vremenu.

Da podsetimo, kada je pljusak zasuo stazu sredinom četvrtog treninga, došlo je do višestrukih padova na krivini „Stowe“. Tito Rabat, kojeg je udario Franko Morbideli na Marc VDS Hondi je zaradio višestruke prelome nogu i hitno je podvrgnut hirurškoj intervenciji.

Zabrinutost zbog nedovoljne drenaže staze, koja je u potpunosti presvučena prošle godine, dovela je do toga da se preko noći poradi na tom problemu, zbog stajaće vode koja je ostajala na „Stoweu“.

Nažalost, kiša je bila toliko obilna da je bilo nemoguće trkati se bezbedno, a ono što je imperativ je sačuvati ove hrabre momke od eventualnih daljih povreda.

Ovo je po prvi put da je jedna MotoGP runda u potpunosti otkazana, još od VN Austrije 1980., koja nije održana – zbog snega.

Generalni poredak je ostao neizmenjen.

(223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments