1. Home
  2. Zelene strane
  3. XC40 će biti prvi električni Volvo
XC40 će biti prvi električni Volvo
0

XC40 će biti prvi električni Volvo

160
0
Podelite sa prijateljima:

Šef dizajna Volvoa, Tomas Ingenlat, potvrdio je da će prvi potpuno električni automobil ove kompanije biti varijanta modela XC40. 

Ingenlat je potvrdio i da će sledeća generacija XC90 takođe imati i električnu verziju, a da će se za dalji proces elektrifikacije brinuti nedavno izdvojeni brend Polestar. Ipak, Volvo se neće prepustiti stvaranju isključivo električnog automobila, već će za to biti zadužen Polestar.

„Nećemo praviti izdvojene e-mobile, već ćemo nuditi električne varijante postojećih modela. Nije više tajna da će XC40 biti prvi potpuno električni automobil iz Volvoa“, rekao je šef dizajnerskog odeljenja švedske marke.

Iako će Volvo XC40 biti električni prvenac ovog brenda, Polestar 2 će izaći na tržište nešto ranije od pomenutog automobila. „Polestar će predvoditi elektrifikaciju svih marki okupljenih oko Volvoa“, izjavio je Ingenlat.

Proizvođač iz Švedske ima velike planove povodom elektrifikacije. Volvo želi da do 2025. godine polovinu prodatih automobila tog brenda čine elektromobili, dok će već od 2019. godine svi modeli u ponudi imati i elektrifikovanu verziju. Osim toga, Volvo je najavio da će početi sa postepenim izbacivanjem dizel motora iz upotrebe.

 

 

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments