1. Home
  2. Zelene strane
  3. Renault investira 1,2 milijarde dolara u razvoj električnih automobila
Renault investira 1,2 milijarde dolara u razvoj električnih automobila
0

Renault investira 1,2 milijarde dolara u razvoj električnih automobila

98
0
Podelite sa prijateljima:

Renault planira da radi na razvoju električnih vozila u četiri fabrike u Francuskoj. 

Francuska marka radiće na razvoju nove platforme za električne automobile koje će koristi i ostali članovi Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse, a najavljene su i velike investicije u stvaranje novih elektromotora i baterija. Pored toga, Renault planira da udvostruči aktuelnu proizvodnju modela ZOE, kao i da uveća kapacitete za sklapanje električne varijante Kangooa.

Pomenute investicije samo su deo velikog plana Renaulta pod nazivom Drive The Future. Ova strategija predviđa priliv novca na godišnjem nivou za grupaciju oko Renaulta u iznosu od 70 milijardi evra do 2022. godine. Osim toga, Drive The Future iskazuje želju francuskog brenda da do 2022. godine uloži najmanje 18 milijardi evra u razvoj i istraživanje novih motora, kako SUS, tako i električnih.

Renault želi da u naredne četiri godine na tržište plasira najmanje 8 električnih i 12 elektrifikovanih modela.

(98)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments