1. Home
  2. Sport
  3. Moto GP
  4. Lorenco i zvanično u Repsol Hondi od 2019.
Lorenco i zvanično u Repsol Hondi od 2019.
1

Lorenco i zvanično u Repsol Hondi od 2019.

204
1
Podelite sa prijateljima:

Horhe Lorenco će voziti za Repsol Hondu 2019. i 2020.

Petostruki svetski šampion želi da ispiše dodatne stranice MotoGP istorije, dok je Honda dobila „superstar“ tandem.

Španac se i zvanično pridružio Repsol Hondi, potpisavši dvogodišnji ugovor. Partner će mu biti vladajući šampion, Mark Markez.

Ove vesti dolaze nakon prve Lorencove pobede za Ducati, ostvarene u Muđelu, gde je čovek iz Majorke postao tek šesti čovek u MotoGP eri, koji je pobeđivao na više od jednog motocikla. Da podsetimo, za Yamahu je ostvario 44 pobede.

Kako izgleda „superstatistika“ Repsol Honde? Dva španska vozača imaju uknjiženih 11 titula, 130 pobeda i 255 podijuma, a mnogi od ovih rezultata su ostvareni upravo u direktnoj međusobnoj borbi. Takođe, njih dvojica su jedini krunisani šampioni od 2011. Lorenco ima titule iz 2012. i 2015. (prva osvojena 2010.), dok je Markez šampion iz 2013., 2014., 2016. i 2017.

 

(204)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan

Ne znam da li postoje dve veće ljige u Moto GP-u od ove dvojice!