1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. Zenvo TSR-S trkač sa „dozvolom“ za svakodnevni saobraćaj
Zenvo TSR-S trkač sa „dozvolom“ za svakodnevni saobraćaj
0

Zenvo TSR-S trkač sa „dozvolom“ za svakodnevni saobraćaj

224
0
Podelite sa prijateljima:

Godinu dana nakon debitovanja modela Zenvo TS1 GT na ovom istom mestu, danski proizvođač egzotičnih automobila je na štand u Ženevi postavio TSR-S.

Reč je o verziji TSR trkača, sa homologacijom za učešće u svakodnevnom saobraćaju (S = „street legal“).

Što se samog dizajna tiče, nema prevelikog iskoraka u odnosu što nam je Zenvo ranije priređivao, ali svaka linija na vozilu ima svoju aerodinamičku svrhu. Danski proizvođač je s ponosom predstavio „centripetalno krilo“, koje koristi dve rotacione osovine, tako da može da služi u isto vreme kao vazdušna kočnica i stabilizator pri munjevitom prolasku kroz krivine.

Snagu isporučuje 5,8-litarski V8 sa dva turbo punjača i sekvencijalnim ubrizgavanjem goriva. Ukupno generiše 1.195 ks, a uparen je sa sedmostepenim menjačem, koji je derivat trkačke jedinice. Iz stanja mirovanja do 100 km/h TSR-S ubrzva za 2,8 sekundi, ali ono što je impresivnije je da 200 km/h dostiže za samo 6,8 sekundi.

Danska kompanija kaže da je novi superautomobil veoma blizak pravom trkačkom vozilu, ali da može da se vozi lako u svakodnevnom saobraćaju. Zahvaljujući podesivom režimu performansi, može da operiše u tri različite postavke: Minimum sa 710 ks, IQ i Maximum, kada se oslobađaju puni potencijali V8 biturbo motora.

 

(224)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments