1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Odlična godina za Ducati
Odlična godina za Ducati
0

Odlična godina za Ducati

161
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanski premium motociklistički brend prodao je u 2017. godini 55.871 dvotočkaš, što je neznatan rast u odnosu na 2016. godinu. 

Rast prodaje svakako je dobar rezultat, pogotovo uzevši u obzir da je kompletno tržište motocikala u padu. Kako u Ducatiju kažu, razlog za dobar tržišni uspeh je široka ponuda ovog proizvođača. Prethodna godina nije bila dobra samo u smislu finansijskih rezultata, već i zbog uspeha Ducatijevog MotoGP tima koji se do poslednje trke borio za titulu, a pobedili su i šest puta tokom sezone, uspeh nezabeležen od 2009. godine za ovaj brend.

Ključno tržište za Ducati – SAD ostvarilo je rast prodaje od 1,3%, a na američko tle stiglo je nešto više od 9.000 motocikala. Neverovatan rast od 66% zabeležen je u Argentini, dok je u Aziju stiglo 5.805 dvotočkaša, mahom u Kinu. U Evropi je rast prodaje bio 4%, a na Starom kontinentu završilo je 31.123 motocikla. Posebno treba napomenuti rast od 28% u Španiji, kao i 12% rasta na domaćem tržištu. Italija je druga po redu iza SAD, sa 8.806 kupljenih Ducatija.

U 2017. godini Ducati je uspeo da ostane i deo Volkswagen grupe. Iako su čelnici najvećeg svetskog proivođača vozila želeli da prodaju Ducati zarad skupljanja sredstava za dalju elektrifikaciju, moćni radnički sindikati usprotivili su se prodaji bilo kog dela grupacije, te je Ducati ostao u vlasništvu Nemaca.

Bestseler je ponovo Scrambler porodica motocikala sa 14.061 prodatim primerkom, što čini oko 40% ukupne prodaje Ducatija. Vrlo dobar uspeh imali su sada već tradicionalno i modeli Multistrada i Monster, a valja napomenuti i da je Ducati uspeo da proda svih 500 primeraka supersportskog motocikla Superleggera 1299, čija je cena iznosila 80.000 evra po komadu.

Sa skoro predstavljenim V4 čini se da se Ducatiju smeši još jedna dobra komercijalna godina.

 

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments