1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen nudi šestogodišnju garanciju za Atlas i Tiguan u SAD
Volkswagen nudi šestogodišnju garanciju za Atlas i Tiguan u SAD
0

Volkswagen nudi šestogodišnju garanciju za Atlas i Tiguan u SAD

166
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa pokušava da povrati poverenje američkih kupaca nakon „dizelgejta“, i to tako što će dati najduže garancije na SUV modele u SAD.

Neposredno pre početka Salona automobila u Njujorku, nemački proizvođač je najavio da će u ponudu staviti šestogodišnju garanciju, odnosno na 115.000 pređenih kilometara za novi Atlas i Tiguan, koji će u prodaju krenuti tokom ove godine.

Uobičajena garancija „od odbojnika do odbojnika“ kod konkurencije iznosi tri godine ili 60.000 kilometara. Volkswagenova je čak duža od petogodišnje garancije (100.000 kilometara) na pogonski sklop, koja je najčešća kod ostalih proizvođača.

„Mi smo uvereni u pouzdanost i kvalitet izrade ovih SUV modela i mi želimo da naši klijenti budu sigurni u svoju kupovinu“, izjavio je Hinrih Webken, CEO Volkswagen Group of America. „Verujemo da će ova garancija dovesti do redukovanja troškova za kupce Volkswagena.“

Ovaj potez dolazi kao posledica nastojanja marke da izmesti fokus sa još uvek aktuelne afere u vezi sa izduvnim gasovima, na učvršćivanje krosover i elektrifikovane ponude u SAD.

Volkswagenova prodaja putničkih vozila napreduje već peti mesec uzastopno, uključujući i mart, nakon jednogodišnjeg posta prouzrokovanog skandalom. Novi Atlas sa tri reda sedišta, koji se proizvodi u Volkswagenovoj fabrici u Čatanugi, u prodajne salone treba da stigne ovog proleća. Redizajnirani tiguan, sa dva reda sedišta, u prodaju će krenuti kasnije ove godine.

Što se ostatka VW-ove game tiče, ostaće standardna trogodišnja garancija (60.000 kilometara) od odbojnika do odbojnika. Dodatno pokrivanje garancijom će biti ponuđeno isključivo američkim kupcima, rekao je portparol kompanije.

Majkl Difeo, predsednik Volkswagenovog Nacionalnog dilerskog saveta i šef Linden Volkswagena u Rozelu, rekao je će najpovoljnija garancija na tržištu pomoći Volkswagenu da se izdvoji u natrpanom krosover segmentu.

„Ovo je gigantsko“, rekao je DiFeo. „Trenutno, primedba broj jedan (među kupcima) po istraživanjima, odnosi se na troškove posedovanja Volkswagena. Ovo je najbolji način da kompanija pokaže da čvrsto stoji iza svojih proizvoda.“

 

 

 

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments