1. Home
  2. Vesti
  3. Otkriveno koje nove opcije će Lada Vesta dobiti sledeće godine
Otkriveno koje nove opcije će Lada Vesta dobiti sledeće godine
3

Otkriveno koje nove opcije će Lada Vesta dobiti sledeće godine

346
3
Podelite sa prijateljima:

Restilizovane verzije limuzine i karavana modela Lada Vesta u četvoro- i petovratnoj varijanti puštene su u serijsku proizvodnju u martu prošle godine na fabrici AvtoVAZ-a u Toljatiju. Podsetimo, prezentacija osveženog modela održana je još u februaru 2022. godine, a tada je pogon u Iževsku uspeo da proizvede prvu seriju restilizovanih automobila. Međutim, proizvodnja je ubrzo zaustavljena zbog nedostatka komponenti. Kasnije je proizvođač pronašao druge dobavljače, pa se model vratio na proizvodne trake. Lista opcija se postepeno proširuje.

Juče je objavljeno koje nove opcije će sedan i karavan dobiti sledeće godine. Kako navodi agencija „Avtostat“, pozivajući se na pres-službu AvtoVAZ-a, u opremu Lade Veste uskoro će biti uključeni ključ-kartica, klima-uređaj i ambijentalno osvetljenje unutrašnjosti. Tačan datum kada će ove novine biti dostupne za vodeći model ruskog brenda još nije saopšten.

Podsetimo, ovog meseca u prodaji su se pojavile limuzine i karavani sa sistemom ESC (Elektronska kontrola stabilnosti), jer je proizvodnja tih komponenti sada uspostavljena u Rusiji. Istovremeno su vraćene i druge opcije koje su bile „na pauzi“: bočni vazdušni jastuci, mogućnost deaktivacije vazdušnog jastuka za suvozača, trostepeno grejanje sedišta, senzori za kišu i svetlo, električni sklopivi retrovizori, zadnji naslon za ruke.

Takođe, Lada Vesta je tada dobila i niz novina, među kojima su: dvobojne felne novog dizajna od 16 inča, LED svetla za maglu sa funkcijom osvetljavanja pri skretanju, prednji parking senzori, grejači mlaznica za pranje vetrobrana, monitoring mrtvog ugla sa indikatorima ugrađenim u spoljne retrovizore.

Prošle nedelje je objavljeno da je Lada Vesta dobila pristupačniju verziju sa automatskim menjačem. Naime, sada varijator radi u kombinaciji sa motorom od 106 KS zapremine 1,6 litara, dok je ranije bio uparen samo sa „jačim“ motorom od 122 KS i zapremine 1,8 litara.

Ovaj novi pogonski sklop dostupan je u „standardnim“ verzijama limuzine i karavana (trenutno nije dostupan u verzijama Cross). Maksimalna brzina ovakve limuzine iznosi 165 km/h, dok je kod karavana 162 km/h.

Kolika će biti cena Vest sa novim opcijama, biće poznato naknadno.

AutoRepublika

(346)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Milan

Cudno da ima sva ova pomagala, a tek sada dobija klimu

Srđan

Mislim da u Rusiji klima baš i nije najpotrebnija 😀

Bungi

U većini Rusije, osim regiona Crnog mora oko Sočija, ona realno i nije potrebna.Zato je dobro grijanje, životno neophodno.Radijator grijanja kod Lade Nive je skoro duplo veći nego kod sličnih evropskih automobila iste veličine.