1. Home
  2. Prezentacije
  3. Stiže zamena za Renault Twizy: Mobilize Duo je predstavljen na Salonu automobila u Parizu
Stiže zamena za Renault Twizy: Mobilize Duo je predstavljen na Salonu automobila u Parizu

Stiže zamena za Renault Twizy: Mobilize Duo je predstavljen na Salonu automobila u Parizu

184
1
Podelite sa prijateljima:

Prošle su već dve godine otkako smo prvi put videli Mobilize Duo na prethodnom Salonu automobila u Parizu 2022. godine u „demonstracionoj“ formi.

Sada je konačno u završnoj verziji, spreman da se uklopi u gradske centre na isti način kao Citroën Ami ili vozilo koje zamenjuje, Renault Twizy. Finalna verzija je predstavljena na Salonu automobila u Parizu 2024, uz impresivan broj noviteta iz grupe Renault.

Dizajn se gotovo nije promenio u detaljima, a automobil je dug 2,43 metra, što nije daleko od dužine Smarta Fortwo (2,69 metara). Bento, njegova jednosedna verzija sa korisnim prostorom od 649 litara umesto sedišta za suvozača, duga je 2,54 metra.

Treba napomenuti da oba modela dolaze sa standardnim vazdušnim jastukom za vozača, kao i grejanim vetrobranskim staklom kako bi se izbegli problemi sa vidljivošću, pa čak i klima uređajem! Duo ima maksimalnu autonomiju od 161 kilometar, dok Bento može preći 149 kilometara zbog svoje nešto veće karoserije (baterije kapaciteta 10,3 kWh ugrađene u šasiju).

Tokom predstavljanja modela Duo 2022. godine, grupa Renault je naglasila da je vozilo predviđeno za iznajmljivanje, a ne za kupovinu. Međutim, Mobilize je na kraju objavio cenu za kupovinu od 9.990 € za Duo koji ima ograničenje brzine na 45 km/h, a može se voziti i bez vozačke dozvole.

Cena za verziju kojoj je brzina povećana na 80 km/h, koja zahteva vozačku dozvolu (zabranjena na autoputevima i brzim putevima sa ograničenjem od 110 km/h), iznosi 11.600 evra. To je znatno skuplje od Citroëna Amija, koji je dostupan od 7.990 „jura“, ali Duo nudi veću autonomiju i bolju opremu.

AutoRepublika

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Interesantan ali i nedovoljno praktican. Suvise je fokusiran na vizuelne efekte. Mali auto mora maksimalno da iskoristi svaki santimetar prostora koji zauzima. Ovde su tockovi izvan karoserije a karoserija bi trebalo da bude toliko siroka da ih pokrije – razlog je siri unutrasnji prostor. Vrata sa teatralnim otvaranjem odgovaraju jednom Lamborghiniju, ovde nam je potrebno nesto jednostavno i jeftino. Cena od 11.600 evra nije preterana jer ima vecu bateriju i jaci motor od Amija.