1. Home
  2. Prezentacije
  3. Alpine A110 R Ultime će moći da kupe samo „odlikaši“… I „mafijaši“
Alpine A110 R Ultime će moći da kupe samo „odlikaši“… I „mafijaši“

Alpine A110 R Ultime će moći da kupe samo „odlikaši“… I „mafijaši“

665
3
Podelite sa prijateljima:

Alpine A110 R Ultime je opremljen turbobenzinskim agregatom radne zapremine 1,8 litara. Raspolaže sa 345 konjskih snaga i do „stotke“ ubrzava za samo 3,8 sekundi. Biće sklopljen u tiražu od 11o jedinica.

Aktuelni kupe Alpine A110 s motorom montiranim po sredini vozila, se proizvodi od 2017. godine, a njegova karijera se postepeno približava kraju koji je najavljen za 2026. godinu. Benzinski A110 će tada biti zamenjen potpuno novim električnim sportskim automobilom istog imena (on će biti ponuđen u karoserijskom obličju kupea i roudstera), a A110 R Ultime, predstavljen juče na Salonu automobila u Parizu, verovatno će postati najmoćniji drumski model s benzinskim pogonom u istoriji Alpine.

Podsetimo se da je pre dve godine Alpine A110 dobio „umri muški“ verziju R. Nju karakteriše 1,8-litarski benzinski turbo motor od 300 konjskih snaga, lagana karoserija i modifikovana šasijom.

Verzija R Ultime je još „nabusitija“ i ekskluzivnija, snaga 1,8-litarskog motora uz pomoć efikasnijeg turbo punjača i novog titanijumskog izduvnog sistema Akrapoviča je povećana na 345 „konja“ pri 6000 o/min i 420 Nm pri 3.200 o/min (motor Alpine A110 R ima maksimalni obrtni moment od 340 Nm), dok je sedmobrzinski robotizovani menjač s dvostrukom spojnicom, prenoseći svu snagu na zadnje točkove, ustupio mesto izdržljivijem šestobrzinskom. Kao rezultat toga, vreme potrebno za sprint od nule do 100 km/h je smanjeno sa 3,9 na 3,8 sekundi, dok maksimalna brzina kretanja još nije objavljena (Alpine A110 R nudi adrenalin do 285 km/h).

Karoserija Alpine A110 u verziji R Ultime je dobila još agresivnije aerodinamičko perje. To znači da su se pojavili su se bočni detalji na prednjem braniku, dok je razdelnik u istoj zoni automobila postao izdužen, a stražnjica je dobila stabilizator i razvijeniji podesivi spojler. Dalje, zadnji branik je postao širi i takođe je dobio i veći difuzor. Novi komplet karoserijskih dodataka je povećao maksimalnu silu pritiska za 160 kilograma.

Sistem vešanja nove Alpine A110 R Ultime je opremljen podesivim Ohlinsovim amortizerima. Podsetimo, ova skandinavska firma prelazi pod patronat Bremboa (ako regulatorna tela dozvole ovu akviziciju). Nove moćne kočnice sa složenim diskovima prečnika 330 milimetara „svuda okolo noviteta“ isporučuje AP Racing. Lagane kovane felne (18 inča na prednjoj osovini i 19 inča na zadnjoj) obmotane su gumama marke Michelin Pilot Sport Cup 2.

Minimalna cena Alpine A110 R Ultime je na nivou od 265 hiljada evra, za ovaj novac možete kupiti Porsche 911 Turbo S od 650 konjskih snaga sa nizom opcija, ali Alpine objašnjava tako visoku cenu za A110 R Ultime njegovom ekskluzivnošću i širokim rasponom opcija individualizacije. U kabini, gde su ugrađene lagane Sabeltove kadice, možete odabrati ukrase i šavove za bukvalno svaki element, to može biti koža, antilop ili alkantara. Za karoseriju su pak dostupne razne šarene livreje i originalne boje.

Automobil koji je prikazan na fotografijama dolazi u najskupljem nivou opreme La Bleue i isti je finiširan u plavim tonovima i ima gradijentnu boju karoserije. Biće ponuđeno samo 15 jedinica s ovim paketom opreme a svaki košta od 330 hiljada evra!

Nikada ranije Alpine modeli nisu bili tako skupi, ali ovo nije granica. Kupe po imenu Zagato AGTZ Twin Tail, inače zasnovan na Alpine A110, predstavljen u februaru ove godine, košta od 650 hiljada evra, a sam brend Alpine priprema punopravni perjanični superautomobil. Ako sve bude išlo po planu, on će izaći na tržište bliže 2030. godini.

AutoRepublika

(665)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator🇷🇺Z

Konačno da su malo ubrizgali više snage u taj auto.Auto izgleda brutalno dobro.Samo cijena je van svake pameti.Za te pare prije bi uzeo tog Porschea sa 650ks nego ovu Alpinu.

Nik900

Upravu si

next

četvrt miliona evra za pišljivi Reno sa 4 cilindra, ovi su odlepili