1. Home
  2. Istorija
  3. Land Roveri kraljice Elizabete II okupljeni za izložbu
Land Roveri kraljice Elizabete II okupljeni za izložbu
0

Land Roveri kraljice Elizabete II okupljeni za izložbu

1.09K
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska kraljevska porodica koristi Land Rovere od 1948. godine. Ova terenska vozila, koja je ponekad lično vozila i pokojna kraljica Elizabeta II, izložena su na Concours d’Elegance u Pebl Biču 2024.

U znak sećanja na Elizabetu II, koja je preminula 8. septembra 2022. godine, nekoliko Land Rovera koje je koristila britanska monarhija predstavljeno je na ovom prestižnom događaju. Kraljica je bila poznata po tome što je povremeno sama vozila neka od svojih vozila.

Britanska monarhija usvojila je Land Rover čim je lansiran 1948. godine. Među izloženim modelima u Pebl Biču, dva najstarija su bila Series I iz 1954. godine. Jedan je korišćen od strane kraljice i princa Filipa tokom kraljevske turneje po Australiji. Drugi, naručen od kralja Džordža VI, korišćen je od strane kraljevske porodice u zamku Balmoral, u Škotskoj.

Dva Land Rovera Series II iz 1958. godine takođe su bila predstavljena, uključujući jedno vozilo sa plavim bočnim svetlima koja su se uključivala kada je monarh bio prisutan. Lični kraljičin Defender V8, korišćen od 1983. godine na njenom imanju u Sandringamu, bio je deo izložbe.

Kraljevski Range Roveri

Range Rover, često povezivan sa kraljicom Elizabetom II, takođe ima centralno mesto u istoriji monarhije. Model iz 1974. godine, korišćen od strane kraljevske porodice do 2002. godine, kao i Range Rover iz 1990. godine viđen na božićnoj čestitki iz 1994, bili su izloženi. Najnoviji Range Rover na izložbi, iz 2005. godine, korišćen je za prevoz princa Vilijama i Kejt Midlton.

Kako je kralj Čarls III nedavno obnovio zvanično partnerstvo sa Land Roverom, čini se da će se duga veza između kraljevske porodice i ovog britanskog proizvođača nastaviti.

AutoRepublika

(1088)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments