1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet dobro „skresao“ ponudu na Coloradu
Chevrolet dobro „skresao“ ponudu na Coloradu
0

Chevrolet dobro „skresao“ ponudu na Coloradu

22
0
Podelite sa prijateljima:

Odluka Chevroleta da na američkom tržištu ponovo oživi model Colorado, se u prvi momenat pokazala veoma pozitivnom. To se odigralo 2015. godine, i Colorado i njegov luksuzni blizanac po imenu GMC Canyon je redovno završavao na listi popularnosti kao jedan od najviše traženih modela u klasi. Istina, nije mogao da nadmaši dugogodišnjeg lidera Toyotu Tacomu, ali je privlačio više kupaca nego Ford Ranger, Nissan Frontier, Jeep Gladiator, Honda Ridgeline i mnogi drugi.

Ali to je bilo tada, a danas su neka druga vremena. Prošlogodišnja isporuka od 71.018 jedinica (uz još 22.458 primeraka Canyona) je za oko 50% manja u poređenju sa periodom od pre samo pet godina.


Nova generacija ovog kamioneta je predstavljena 2023. godine sa pomalo konfuznom strategijom na račun mehanike. Nestali su atmosferski benzinci sa četiri i šest cilindara, kao i mnogo hvaljeni (ali slabo prodavani) turbodizel, a sve karte su bačene na novi 2,7-litarski turbobenzinac sa četiri cilindra i to u tri konfiguracije. Ona bazna razvija 237 konjskih snaga i maksimalnih 351 Nm obrtnog momenta. Zatim nam sledi verzija sa 310 „grla“ i maksimalnih 528 Nm obrtnog momenta, a u vrhu je model sa istim brojem „konja“ i maksimalnih 556 Nm obrtnog momenta.

I nije bilo potrebno da prođe dug period vremena, pre nego što je došlo do promena. Kako prenose kolege sa sajta GM Authority, Colorado i Canyon će naredne godine biti ponuđeni samo u izdanju sa 310 konjskih snaga i maksimalnih 583 Nm obrtnog momenta.

General Motors tvrdi da razlog leži u podatku da se rešio svih slabo popularnih konfiguracija i da sada pruža „jedan paket za sve“. Mehanika je samo prva na listi eliminacije nečega gde su kupci nekada imali veliki izbor. Primera radi, Colorado je dostupan samo sa jednom veličine kabine (sa četvoro vrata), jednom veličinom t0varnog sanduka i s osmostepenim automatskim menjačem.

Sa pozitivne strane, Chevroletov velikan nadmašuje većinu rivala u ovoj kategoriji, pa ova vest i nije baš negativne prirode. Doduše, sigurno će povećati cenu baznog paketa, ali kompanija nam kaže da većina mušterija i tako bira takvo izdanje, pa ova odluka neće naljutiti potencijalne kupce. Chevrolet je takođe zadržao one verzije za ekstremne terene kao što su ZR2 i Bison.


Istorija nam je pokazala da eliminacija paketa opreme, mehanike i generalno ponude znači da se približava kraj modela, ali ne verujemo da je takva situacija sa Coloradom. Na kraju dana, i dalje je drugi najprodavaniji model u konkretnoj klasi vozila na tržištu preko bare, i takođe se prodaje širom sveta…

AutoRepublika

(22)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments