1. Home
  2. Vesti
  3. Tavareš: Kaznene carine za električne automobile samo stvaraju lažni osećaj sigurnosti
Tavareš: Kaznene carine za električne automobile samo stvaraju lažni osećaj sigurnosti
2

Tavareš: Kaznene carine za električne automobile samo stvaraju lažni osećaj sigurnosti

88
2
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor Stellantisa, Karloš Tavareš, traži od kineskih konkurenata da pronađu način koji funkcioniše. Sada želi da usvoji niskobudžetno razmišljanje sa kojim su kineski proizvođači električnih automobila uspeli.

On sa zabrinutošću posmatra kako i SAD i EU uvode trgovinske carine da bi se odbranile od kineske konkurencije. Tavareš veruje da će sve to uljuljkati tradicionalne proizvođače automobila u lažni osećaj sigurnosti.

Običaji jednostavno odvlače pažnju. Oni skidaju fokus sa činjenice da najveštiji kineski rivali prave električne automobile po trećini cene od onoga što rade etablirani proizvođači automobila na Zapadu.

– I sami treba da pokušamo da budemo Kinezi, rekao je Tavareš tokom događaja koji je organizovao Reuters. On smatra da proizvođači automobila moraju drastično da promene svoj pristup načinu na koji izrađuju električne automobile.

Između ostalog, Stellantis je kupio 21 odsto kineskog proizvođača električnih automobila Leapmotor. U oktobru će biti isporučeni prvi automobili u Evropi. Ovo preko jeftinog modela T03, koji košta od 18.900 evra. Dugoročno, Leapmotor će takođe izbeći kaznene carine EU sklapanjem u Stellantisovoj fabrici u Poljskoj.

Podsećamo, u petak će EU glasati o kaznenim carinama.

AutoRepublika

(88)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Sve mi se cini da ce se auto industriji dogoditi ono sto se dogodilo mobilnoj telefoniji. Vremenom ce kinezi pogasiti ostale. Nadam se da nisam u pravu. Teska vremena su pred uljuljkanom EU industrijom.

Yrraf

Nisam ljubitelj Tavareša ali ovde je 100% u pravu. EU se konstantno izgovara na nekakve kineske subvencije. Znači kineska vlada subvencioniše auto-industriju, industriju čelika, industriju čipova i elektronike, vetro generatore, solarne panele, avio prevoznike, brodogradnju, industriju proizvodnje vozova, građevinsku industriju i pravi „nepoštenu“ konkurenciju EU i SAD. Pazi sad, ako kineska vlada sa nekoliko puta manje pare po glavi stanovnika i drastično nižim porezima nego EU uspeva da subvencioniše sve ovo, oni su onda virtuozi ekonomije. Pošto zdrav razum (koga je u EU birokratiji sve manje) kaže da je malo verovatno da su Kinezi našli drvo koje rađa pare, ostaje… Pročitaj više »