1. Home
  2. Vesti
  3. Sportski Nissani neće biti samo električni
Sportski Nissani neće biti samo električni
1

Sportski Nissani neće biti samo električni

53
1
Podelite sa prijateljima:

Iako sportsko odeljenje automobilske kompanije Nissan čeka elektrifikaciju, koja će joj omogućiti i povratak na Stari kontinent, svi modeli ne bi trebalo da budu potpuno električni.

Odeljenje Nismo, koje se brine o tjuningu sportskih i trkačkih automobila u okviru Nissana, nedavno je proslavilo četrdeseti rođendan, tokom kojeg je najavilo i povratak na evropsko tržište, ali sada sa čisto električnim krosoverom.

Model Ariya Nismo trebalo bi da stigne na evropsko tržište početkom sledeće godine, a svakako ne bi trebalo da bude poslednji nosilac slavnog imena, kako je u intervjuu za Top Gear rekao Pjer Loing, šef globalnog planiranja proizvoda ovog proizvođača automobila. Pored toga, divizija ne planira da postane čisto električna.

„Nismo nema poseban cilj da bude potpuno električni“, rekao je Loing. „Većina naših automobila će biti elektrifikovana u Evropi. Zbog propisa Euro 7 to je teško izbeći. Ali to ne znači da će svi biti potpuno električni“.

Ipak, i sam je priznao da je situacija pre nekoliko godina mogla biti drugačija. Promena je nastala samo sa trenutnim „haosom“ u oblasti potražnje za električnim automobilima, koja pre stagnira ili opada umesto da raste.

Istovremeno, elektrifikacija bi mogla da bude u obliku specijalno podešenog pogona E-Power od strane divizije Nismo, kada je automobil opremljen motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, ali se prvenstveno koristi za punjenje baterije, dok se točkovi pokreću pomoću elektromotora.

Na domaćem tržištu Japana, gde Nismo sada prodaje 80% svoje proizvodnje, kupcima je već na raspolaganju, na primer, hot heč Aura Nismo, opremljen novopodešenim E-Powerom. S obzirom na rastuću popularnost E-Powera u Evropi, moguće je da će se neki novi Nismo kladiti na slično rešenje.

AutoRepublika

(53)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„elektrifikacija bi mogla da bude u obliku specijalno podešenog pogona E-Power “

Ja ne vidim problem da se u sadašnji E-Power „samo“ stavi baterija značajo većeg kapaciteta i uz druge potrebne modifikacije umesto HEV-a „dobije“ PHEV.

I eto je deklarisana ( fejk ) emisija CO2 koja je bar pet puta manja od deklaracije za HEV ( tj. za sadašni E-Power ).