1. Home
  2. Vesti
  3. KGM (SsangYong) Actyon ulazi na evropsko tržište
KGM (SsangYong) Actyon ulazi na evropsko tržište
2

KGM (SsangYong) Actyon ulazi na evropsko tržište

142
2
Podelite sa prijateljima:

Novi krosover korejske kompanije KG Mobility (KGM, bivši SsangYong) pojavio se u serijskom obliku u julu, za model je oživljen naziv Actyon. Sam proizvođač svoj novi proizvod smatra SUV-om nalik kupeu. U rodnoj Koreji, KGM Actyon je lansiran u avgustu. Sada je SUV najavljen za Evropljane: porudžbine se primaju u Poljskoj, a automobili će stići do lokalnih prodavaca do kraja godine. Istovremeno, krosover je dobio svoju stranicu na britanskom sajtu KGM-a, iako do sada bez specifikacija. Pa, puno puštanje modela na globalno tržište (ostatak Evrope, Latinske Amerike, Bliskog istoka i Afrike) će se očigledno desiti sledeće godine.

Da podsetimo, KGM Actyon je zasnovan na KGM-u Torres, koji se proizvodi od 2022. U isto vreme, novi model ima originalan dizajn eksterijera. Prednju stranu krase ne samo zakrivljena LED svetla za vožnju, već i svetleći panel. Actyon je dobio i druge branike, vrata prtljažnika i svetla. Pored toga, zadnji stubovi su drugačije dizajnirani.

Dužina Actyona je 4.740 mm, širina 1.910 mm, visina 1.680 mm. Poređenja radi, dimenzije sadašnjeg Torresa su: 4.705/1.890/1.720 mm. Međuosovinsko rastojanje automobila je isto – 2.680 mm. Deklarisana zapremina prtljažnika Actyona (u korejskoj specifikaciji) je 668 litara.

U unutrašnjosti, novi SUV je generalno prekopirao trenutni Torres i njegovu električnu verziju sa sufiksom EVX. Podsetimo, donatorski „tradicionalni“ krosover je nedavno dobio unutrašnjost sa spojenim ekranima i „plutajućom“ konzolom koja se nalazi između sedišta – pre nego što je imao odvojene ekrane i masivni tunel.

Kao i na korejskom tržištu, u Poljskoj se KGM Actyon nudi sa jedinim benzinskim turbo četvorocilindrašem 1.5 iz Torresa. U evropskoj verziji, motor proizvodi 163 KS i 280 Nm (u Koreji snaga je 170 KS, obrtni moment je isti). Ali ako je u domovini krosover dostupan isključivo sa šestostepenim Aisinovim automatikom, onda izvozni takođe ima pravo i na šestostepeni manuelni menjač. U Poljskoj, SUV sa 6MT ima samo pogon na prednje točkove, a sa 6AT se nudi i sa prednjim i sa pogonom na sva četiri točka.

Krosover je Poljacima dostupan u tri nivoa opreme – Joy, Adventure i Wilde. Lista standardne opreme uključuje: LED optiku, felne od 20 inča, gore pomenutu kontrolnu tablu (svaki displej je dijagonalno 12,3 inča), dvozonsku klimu, grejana sedišta (prednja su takođe ventilirana), pogled unazad kamera, osam vazdušnih jastuka, zadnji parking senzori, adaptivni tempomat, sistemi automatskog kočenja i zadržavanja trake.

Počevši od verzije Adventure, pojavljuju se prednji parking senzori, grejani volan i sistem za praćenje mrtvog ugla. Vrhunski Actyon Vilde takođe ima sistem pogleda od 360 stepeni i električni poklopac prtljažnika.

Cena Actyona varira od 159.900 do 202.900 zlota (37,4 – 47,5 hiljada evra). Originalni Torres u Poljskoj košta 139.900 – 197.900 zlota (32,75 –  46,3 hiljada evra).

U međuvremenu, čak i pre premijere Actyona, korejski specijalizovani mediji su predvideli hibridnu strukturu za SUV (Torres do danas nije predstavljen kao hibrid). Dakle, očigledno, proizvođač zaista priprema benzinsko-električnu verziju. Ovo su preneli portugalski mediji pozivajući se na prezentaciju planova KG Mobilityja za Portugal. Prema njihovim informacijama, sledeće godine pojaviće se hibridni Actyon.

AutoRepublika

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovaj model smatram najlepsim u njegovoj klasi! Cena nije toliko privlacna ali odgovara njegovoj klasi. Ako se jos i tehnika potvrdi kvalitetom bice to hit na EU trzistu.

S mile

Najuspeliji dizajn „njuške“ od svih Actyona… Barem meni lično