1. Home
  2. Vesti
  3. (Chevrolet) Corvette ipak ne postaje zaseban brend
(Chevrolet) Corvette ipak ne postaje zaseban brend
5

(Chevrolet) Corvette ipak ne postaje zaseban brend

94
5
Podelite sa prijateljima:

Matija može da odahne jer američki menadžeri nisu uspeli da upropaste još jedan slavni automobil (eh, šala). Chevrolet Corvette će ostati onakav model kakvim smo navikli da ga vidimo tokom poslednjih sedamdest i kusur godina, iako se prethodnih godina pričalo da neće biti tako.

Vest je originalno stigla u javnosti još 2022. godine, a prenele su je kolege sa sajta Car & Driver. Oni su se pozivali na „bliske izvore“ i tada su napisali da Chevrolet ne želi da Corvette bude zaseban model, već zapravo posebna marka koja bi činila sadašnje konfiguracije kao što su kupe i kabriolet, ali i limuzina i krosover.

Vest je na prvi pogled delovala suludo, ali kada znamo da je Ford pratio takvu strategiju sa velikim Mustangom, ipak nismo bili sigurni šta da očekujemo. Štaviše, Fordov krosoverski Mustang na struju pod imenom Mach-E se danas bolje prodaje od tradicionalnog Mustanga, pa možemo zaključiti da oni kojima benzin teče kroz vene, možda ne žele promene, ali oni više nisu većinski kupci.

Predsednik General Motorsa Mark Rojs je nedavno gostovao u emisiji „Jay Leno’s Garage“ na društvenoj mreži „YouTube“. Tom prilikom je diskutovao s voditeljom, komičarom i čuvenim kolekcionarom Džejom Lenoom oko nove konfiguracije nazvane ZR1, a Leno ga je pitao da li je Corvette sada zaseban brend. Rojs se nije složio sa takvom tvrdnjom i kaže kako će Corvette uvek biti Chevrolet i da nema poente praviti neke drastične promene posle toliko godina.

To ipak ne znači da će kupe i kabriolet uvek biti jedine dostupne verzije. Primera radi, jedna od špijunskih fotografija od pre dve godine pokazuje poveći krosover sa sličnom dizajnerskom školom baš kao Corvette. Mnogi su spekulisali da bi baš takav model mogao da bude dokaz proširenja „Corvettine porodice“ i da bude pokretan električnim motorom. Međutim, General Motors je od tada u velikoj meri promenio pravac poslovanja i želi da se orijentiše na hibride umesto „čistokrvnih“ električnih vozila.


Bilo kako bilo, budućnost za Corvette je veoma pozitivna. Protekle godine je isporučeno čak 53.785 jedinica, što je čini najboljom prodajnom godinom još od 1953. godine. A staro pravilo kaže da tim koji pobeđuje se ne menja…

AutoRepublika

(94)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Unutrasnjost Korvete podsjeca na nove Pezoe sa jos vise zakrenutim instrumentima prema vozacu.Priblizno onom sto bih ja zelio da vidim kod Citroena.Tu bi trebalo vratiti citroenov volan sa fiksnim centrom i na njega postaviti LCD.Vazdusni jastuk premjestiti u sigurnosni pojas-patent koji je Ford davno predstavio.Ima i opcija Kontinental vazdusnog jastuka koji je smjesten iza volana.Kao sto je Korveta od postanka bila sportski dvosjed tako i Citroen veci dio svoje istorije imao hidrauliku.Bez nje, Citroen ne treba da postoji.

Matija

Stvarno lice! Uz malo mnogo maste. 🙂

comment image

Izmenjeno 1 dan pre od strane Matija
Matija

Prosirenje „marke“ Corvette sa jednim elegantnim, supersportskim kupeom sa cetiri sedista bilo bi, po mom misljenju, sasvim prihvatljivo. Jedan SUV „marke“ Corvette“ bio bi za mene neprihvatljiv. Zasto? Na osnovu iskustava sa drugim proizvodjacima sportskih automobila – Lamborghini, Ferrari, Maserati, Aston Martin. Njihovi SUV modeli ne izgledaju ni malo sportski – svi imaju glomazne, opticki i fizicki veoma teske karoserije, ni malo atraktivne! Ipak se dobro prodaju – sve je vise bogatih skorojevica bez ukusa i stila!

Yankee

Ono sta mi nije jasno kod nekih novih auta je zasto je ovaj deo toliko odignut. Ovo sam vidjao na nekoliko novih auta, takodje i na Hyundai Elantri N-Line kada sam je vozio.

comment image

Matija

Ma, nista narocito, dizajneri traze nesto novo. Na ovako nagnutoj rampi „dugmici“ se bolje vide nego na horizontali. Ta ista rampa sluzi i kao neka vrsta „ograde“ koja stvara utisak kod vozaca da je u „centru paznje“, tj. da je sve posveceno samo njemu. Cisti marketing.

Moglo bi da se kaze da je Porsche prvi poceo sa nagnutom srednjom konzolom, model 918.

comment image