1. Home
  2. Prezentacije
  3. Preliminarno otkriven novi Volkswagen Teramont
Preliminarno otkriven novi Volkswagen Teramont
3

Preliminarno otkriven novi Volkswagen Teramont

396
3
Podelite sa prijateljima:

Amerikanci serijsku verziju povelikog krosovera Volkswagena poznaju kao Atlas. Proizvodnja je započela 2016. godine baš u SAD, gde je model restilizovan dvared, od čega poslednji put prošle godine. Međutim, ekvivalentni SUV nemačke marke se u Kini nudi kao Teramont, a u ovoj, drugoj rundi osavremenjavanja nakon premijere je dobio, ne samo novi izgled, već i taze, izdašnije gabarite. U uvodnom pasusu ćemo još samo reći da je prvo zatezanje bora bilo 2021. godine, a pored toga je poznato je da će novitet biti nuđen i u varijanti s dvolitarskim turbobenzincem.

Po običaju, fotografije novog Teramonta vidimo zahvaljujući bazi podataka koju obezbeđuje kinesko Ministarstvo privrede i trgovine. Na temelju istih se da zaključiti da će veliki krosover pružati alternativni dizajn u odnosu na američkog rođaka, a dobio je i sufiks Pro, na koji način konstruktor u Kini pokušava da ovaj model pozicionira kao čedo drugog naraštaja, a ne kao drugi put restilizovanu prvu generaciju.

Kineski VW Teramont sada promoviše nove prednje svetlosne grupe s pravougaonim oblikom i diodnim sekcijama, ručkama za vrata koje se uvlače tako da budu u ravni sa spoljnim panelima karoserije vozila, a u tu su i specifične zadnje signalne grupe s mnoštvom instaliranih piksela.

Umesto uobičajene rešetke materijala obogaćene imitacijom hroma, postavljen je elegantan panel sa svetlosnim elementima. Prednji odbojnik je izrađen skoro iz jednog komada, pa ostavlja utisak monolitnosti. Omogućava minimalno provetravanje, što najviše doprinosi tome da se može protumačiti da Teramont ostavlja utisak električnog četvorotočkaša. Ipak, to nije istina jer novajlija će biti ponuđen i s motorima s unutrašnjim sagorevanjem goriva.

Kako bilo, kineski Teramont će takođe ponuditi i više sportsku alternativu. Volkswagen takve modifikacije oslovljava indeksom R. Takav varijetet donosi velike crne vazdušne kanale smeštene u braniku, što znači jasan otklon od asocijacija vezanih za električni pogon. Sportska, to jest nazovi sportska verzija, takođe poseduje obloge karoserije od crne sjajne plastike koja liči na staklenu oblogu, slično stilizovan krov, izražene lukove iznad točkova i, napolsetku i zasebne felne.

Dužina transformisanog Teramonta je 5.158 milimetara, dok je pre ovog osveženja, krosover bio dug 5.052 mm. Širina novog Teramonta je narasla za samo dva milimetra, pa iznosi 1.991 mm, dok je visina novog četvorotčkaša na koti od 1.788 mm, uz prirast od15 mm. Nije menjan međuosovinski razmak, što će reći da je 2.980 mm.

Možete uporediti „obični“ Teramont koji je u gornjoj sekciji ilustracije s onim koji nosi indeks R-Line

Još nema zasebnih fotografija unutrašnjosti noviteta. Ipak, one dostupne slike pokazuju da je krosover zadržao „plutajući” tablet multimedijalnog sistema. Istovremeno, ekran osetljiv na dodir je verovatno postao veći. Takođe je sasvim moguće da je, nakon kineskih novih modela nazvanih VW Tiguan L Pro i Passat Pro, džinovski SUV dobio poseban multimedijalni displej za putnike.

Sertifikat novog Volkswagena Teramonta Proa naglašava prisustvo ponude turbobenzinskog dvolitraša sa 272 konjske snage. Predrestilizaciski krosover je dostupan i sa dvolitarskim motorom, ali je isti slabiji i može da pruži 186 ili 220 KS. Prethodni Teramont je takođe dobio pravo na benzinski V6 2.5 (299 KS). Još nije poznato da li će novi model kupcima doneti mogućnost izbora motora.

Zvanična premijera Volkswagena Teramonta o kom sada pišemo će, po svemu sudeći biti održana sledeće godine. U međuvremenu, uostalom kao i u Americi, će biti ponuđena kraća verzija. Ta će biti osavremenjena u nešto kasnijem trenutku.

AutoRepublika

(396)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

VW za kinesko trziste – vidi se uticaj kineskog dizajna, lik Passata je konaco izbrisan! Hvala Bogu!
Nije bas moj tip ali priznajem da ostavlja ubedljiv utisak.

Srdjan

U čemu je smisao SUV vozila većih i težih od TAM-ića

M M

Ovo je još malo pa ružno poput Tojota….. Zamalo, pa gadno ko Ravčine…
E moj VW kad kopiraš Azija go***na