1. Home
  2. Vesti
  3. Aston Martin ulazi na češko i slovačko tržište
Aston Martin ulazi na češko i slovačko tržište
1

Aston Martin ulazi na češko i slovačko tržište

98
1
Podelite sa prijateljima:

Britanska egzotična i supersportska marka Aston Martin namerava da otvori prvi maloprodajni objekat u Češkoj Republici. Automobili koje je u vratolomnim poduhvatima često koristio i sam Džejms Bond, biće nuđeni od strane grupe CarTec, a koja je u vlasništvu Karel Kadleca. Izložbeno-prodajni salon će biti lociran u Pragu, to jest u naselju Strašnice.

Aston Martin Prag će pokrenuti prodaju i postprodajne usluge već početkom četvrtog tromesečja ove godine, a nova prodavnica i servis će biti završeni početkom 2025. Uporedo sa prodajom novih automobila, Aston Martin u Pragu će takođe nudi izbor proverenih polovnih automobila u bliskoj budućnosti. „Dodavanje Aston Martina portfelju luksuznih proizvođača koje trenutno zastupamo jača stratešku poziciju CarTeca, kao vodećeg uvoznika i prodavca luksuznih automobila u regionu“, rekao je Kadlec. CarTec prodaje automobile marke BMW, Mini i Rolls-Royce.

Zainteresovani će moći da biraju između malog sportskog kupea Vantage, turing GT-a s oznakom DB12, krosovera po imenu DBX i nedavno lansiranog perjaničnog četvorotočkaša Aston Martina, onog kog nazvaše Vanquish V12.

„Aston Martin u 2024. godini nudi najjači portfelj sportskih i luksuznih automobila do sada. Bogata istorija trkačkih automobila i prisustvo Aston Martina u Formuli 1 znači da svaki od naših fantastičnih novih luksuznih automobila nositi DNK motosporta. Interes za posedovanje Aston Martina nikada nije bio veći“, rekao je Marko Matijači, globalni direktor brenda Aston Martina.

Zanimljivo je da su Česi, uprkos nedostatku zvaničnog distributera, registrovali 35 primeraka novih automobila pomenute ostrvske marke, dok je tu cifru obogatilo i 40 novoregistrovanih a korišćenih vozila. Ako analiziramo tekuću godinu i češko tržište, možemo reći da je ova država bogatija za 12 novih i 18 polovnih Aston Martina. Česi su se do sada, najčešće snabdevali vozilima slavnog brenda, tako što su odlazili u najbliže zastupništvo, a koje se nalazi na tlu Nemačke.

Aston Martin će širiti prisustvo i na drugim mestima u Evropi. Pored novih distributera u Nemačkoj, i evo pomenute i Slovačke Republike, Aston Martin je predstavljen i u Poljskoj. Ukupno je 42 trgovinske kuće koje nude proizvode Aston Martina u više od 20 zemalja kontinentalne Evrope.

AutoRepublika

(98)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Kod njih 35 novih, a u Srbiji prošle godine registrovan samo jedan Aston Martin ?

Eto ga bar jedan brend koji kupcu vozila donosi neku eksluzivnost u Srbiji 😊😊😊