1. Home
  2. Vesti
  3. Соболь NN 4×4: Cene i ekspediciona verzija
Соболь NN 4×4: Cene i ekspediciona verzija
9

Соболь NN 4×4: Cene i ekspediciona verzija

801
9
Podelite sa prijateljima:

Kombi sa pogonom na sva četiri točka Соболь NN prvi put je prikazan javnosti na prošlogodišnjoj izložbi Comtrans. Proizvodnja komercijalnih vozila počela je ovog proleća, ali je do sada GAZ Grupa izvršavala samo korporativne porudžbine.

Tek sada je dugoočekivani Соболь (u prevodu s ruskog – samur) NN 4×4 dostupan za naručivanje za obične kupce, a cene su objavljene.

Novi Соболь NN 4×4 je opremljen turbodizelom GAZ-ove G-serije, odnosno lokalizovanom agregatom Foton zapremine 2,5 litara (150 KS, 420 Nm), koji ispunjava standarde Euro-3. Menjač je šestostepeni manuelni. Čvrsto povezani pogon na sva četiri točka (na pola radnog vremena) ima novu prenosnu kutiju sa elektronskom kontrolom, tu je reduktor (prenosni odnos 2,82) i blokada zadnjeg diferencijala.

Terenski Соболь se može pohvaliti nezavisnim prednjim vešanjem sa kovanim polugama na presovanom zavarenom podokviru. Pozadi je kruto vratilo na oprugama. Deklarisani razmak od tla je 220 mm, hod vešanja je 200 mm, dozvoljeno je bočno prevrtanje do 40 °.

Konačno, bazni model je već opremljen čeličnom zaštitom motornog prostora debljine 3 mm.

Do sada, Соболь NN za sve terene nudi se sa dva tipa karoserije, oba dugačka 5.110 mm. Potpuno metalni kombi sa kabinom sa tri sedišta košta 3 miliona 615 hiljada rubalja (oko 36,2 hiljade), a kombi sa kabinom sa dvar reda i sa sedam sedišta košta 3 miliona 740 hiljada rubalja (37,4 hiljada evra).

Ovaj iznos već uključuje „zimski paket“ (grejana sedišta, volan i vetrobran), ABS i predgrejač. Kasnije će minibus imati i pogon na sva četiri točka.

Pored toga, najavljena je i ekspedicioni Соболь NN 4×4, koja se odlikuje jakim branicima i pragovima, bulbarom, krovnim nosačem, dodatnim osvetljenjem i drugim točkovima sa „zubatom“ gumom. Ovo vozilo je napravljeno u teretno-putničkoj verziji sa sedam sedišta, ali njegova cena još nije objavljena i nije dostupan za naručivanje. Obični Соболь NN 4×4 će se naći u prodaji sledeće nedelje.

AutoRepublika

(801)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator🇷🇺Z

Nova Buhanka🙂

Matija

Daleko je ovo od Buhanke, suvise je civilizovan i komplikovan!

Matija

Neodoljivo podseca na Sprinter 4×4. Klirens od samo 220 mm je suvise mali da bi se vozilo nazvalo terenskim. Odgovarajuca definicija bi bila: vozilo za lose puteve i za sva cetiri godisnja doba. Sasvim OK, bice upotrebljiv.

“ sa kovanim polugama na žigosanom zavarenom podramu“ – sta li je pisac ovde hteo da nam kaze?

„Pozadi je kruto vratilo na oprugama.“ – kruta osovina, vratilo je u kucistu osovine.

Matija

Auh! 🙂

Matija

Daleko je od preciznosti! 🙂 Na osnovu tehnicke logike kako se konstruise prednja nezavisna osovina, definicija glasi ovako:

„kovane vodjice tockova pricvrscene na presovanom zavarenom pomocnom okviru.“

Pomocni okvir se koristi da bi se u procesu montaze vozila izbegla dugotrajna montaza pojedinacnih komponenti osovine – tockovi, vodjice, opruge, amortizeri, diferencijal sa poluosovinama, upravljac sa sponama, itd. Umesto toga, kompletna osovina formira se zasebno na pomocnom ramu a ram se zatim pricvrsti na sasiju sa 4 zavrtnja, cesto preko gumenih oslonaca koji amortizuju prenosenje udaraca na sasiju.

Bungi

Čitajući opis zadnje osovine , na trenutak pomislih da se radi o ringišpilu ili ti po naški, vrtešci.?Na kraju balade spoznasmo da se radi o običnoj krutoj osovini sa oprugama.Kojim oprugama, lisnatim ili spiralnim?

BB

Meni se sviđa