1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mengshi M800 prepada decu na sajmu u Čengduu
Mengshi M800 prepada decu na sajmu u Čengduu

Mengshi M800 prepada decu na sajmu u Čengduu

212
2
Podelite sa prijateljima:

Sećate se nemačke kompanije Lorinser? Setite se Mercedesovih tjunera i znaćete o kome se radi. Stručnjaci u Lorinseru se nisu bavili samo stajlingom, već i tehnologijom. U Evropi takve usluge više nisu naročito popularne, pa Lorinser već nekoliko godina pokušava da se učvrsti na kineskom tržištu.

Tamo studio nudi razmetljive karoserije za Mercedes, ali u isto vreme traži partnere među domaćim proizvođačima. Jedno je već pronađeno. Ako znamo da je na štandu Lorinsera, na prolećnom Salonu automobila u Pekingu prikazano tjunirano terensko vozilo Mengshi 917 (na izvoznim tržištima poznato kao M-Hero), onda je na aktuelnoj izložbi u Čengduu takav automobil već izložen na štandu samog kineskog proizvođača (a ne više tjunera).

„Zajednički“ model se zove Mengshi M800, ukrašen je Lorinserovim natpisnim pločicama i pozicioniran je odvojeno od originalnog SUV-a po imenu Mengshi 917. Iako nema toliko razlika između dva modela. Zapravo, glavna karakteristika modela M800 je još nečuveniji komplet dodataka za školjku. Nije uzalud što se u promotivnim materijalima automobil naziva „međuzvezdanim rezervoarom“.

Masivni preklopni dodaci su ugrađeni na njušku, poklopac motora, blatobrane i vrata, i isti formiraju obilje novih ivica i površina, a takođe naduvavaju, ionako već značajne dimenzije automobila. Tako je dobijen plus 70 milimetara po dužini, pa ona sada meri 5.136 milimetara) i plus od 92 mm po širini (do kote od 2.172 mm).

Na krovu je i dodatna nadgradnja izrađena od plastike ojačane ugljeničnim vlakanima, a u nju su integrisani ne samo prednji reflektori, već i bočna svetla. Ukupna visina automobila je 2063 mm. Ali unutrašnjost je ostala skoro standardna. Možda su korišćeni svetlije narandžasti presvlake i umeci od ugljeničnih vlakana na čeonoj ploči i na vratima.

Promena u sektoru mehanike uopšte nema. Mengshi M800 se nudi samo u hibridnoj verziji sa 1,5-litarskim turbobenzinskim motorom koji isporučuje 197 konjskih snaga i koji radi isključivo u generatorskom režimu, što će reći da se znoji da bi se dopunila baterija kapaciteta 65,8 kWh.

Tri trakciona elektromotora, od kojih je jedan ispred, dok su dva na zadnjoj osovini zajedno proizvode 816 KS i 1.050 Nm. Ali, zanimljivo je da, ako je maksimalna brzina hibridnog Mengshija s indeksom 917 na nivou od 191 km/h, onda je model M800 ograničen na svega 170 km/h.

Mengshi M800 će se pojaviti u izlozima kod kineskih distributera već tokom ove jeseni. Cena još nije objavljena, ali će Lorinserov tjuning svakako poprilično podebljati već punačku cenu osnovnog hibrida, koja u Kini počinje od 638 hiljada juana, što je negde oko 90 hiljada američkih dolara.

AutoRepublika

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Uh, zaista je baš grdan 😊

Matori

Samo da ga ne primete iz BMW-a.