1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen restilizovani GMC Yukon
Predstavljen restilizovani GMC Yukon
0

Predstavljen restilizovani GMC Yukon

96
0
Podelite sa prijateljima:

Modernizacija osnovne porodice Chevroleta Tahoe/Suburban obavljena je krajem prošle godine. Pre mesec dana ažuriran je i luksuzni Cadillac Escalade, a sada je na redu srednji „brat“ pod imenom GMC Yukon.

Iako je malo poznat van Severne Amerike, u svojoj domovini je veoma tražen: prošle godine je na američkom tržištu prodato 82 hiljade Yukona, dok je dvojac Tahoe/Suburban pronašao 163 hiljade kupaca, a Escalade – 42 hiljade.

SUV, iako je zadržao svoj prethodni preteći stil, primetno se promenio u izgledu. Farovi su postali uži i viši, a nova rešetka hladnjaka sada može imati LED pozadinsko osvetljenje. Zadnja svetla su promenila LED punjenje, okrugle izduvne cevi su zamenjene pravougaonim.

Kao i Escalade, ažurirani Yukon može se naručiti sa pompeznim felnama od 24 inča. Međutim, za „off-road“ verziju AT4 Ultimate, pripremljeni su felne od 20 inča sa gumama visokog profila. Ovaj Yukon se razlikuje i po drugim branicima i rešetki hladnjaka, ima dodatnu zaštitu motora i izložene jarko crvene kuke za vuču.

Unutra je ugrađen potpuno novi prednji panel, koji nema ništa zajedničko sa enterijerom srodnih Chevroleta i Cadillaca. Yukon je postao jedini model sa vertikalnim ekranom medijskog sistema sa dijagonalom od 16,8 inča. Štaviše, pod njim je sačuvan jedan broj fizičkih komandi, iako je njihov ukupan broj značajno smanjen. Ispred vozača postavljen je novi volan i ekran virtuelne instrument table.

Generalno, unutrašnjost je postala bogatija, a lista opcija uključuje automatsku klimu u drugom redu (kontrola sa zasebnog ekrana od osam inča), tablete na naslonima za glavu, panoramski krov i vrhunski audio sistem, koji ima 22 zvučnika, uključujući zvučnike u naslonima za glavu prednjih sedišta.

Kompleks elektronskih asistenata je proširen i dopunjen termovizirom.

Za razliku od Cadillaca, ažurirani Yukon je zadržao trolitarski redni šestocilindrični turbodizel Duramax. Poput modela Tahoe/Suburban, on je unapređen: novi klipovi, sistemi za podmazivanje i hlađenje, turbopunjač i brizgaljke visokih performansi povećali su snagu sa 281 KS i 623 Nm na 309 KS i 671 Nm.

Pored toga, ovaj dizel je sada dostupan za sve Yukonove verzije. Asortiman takođe zadržava atmosferske benzinske V8 motore zapremine 5,3 litra (360 KS, 519 Nm) i 6,2 litra (426 KS, 623 Nm).

Sva tri motora su uparena sa desetostepenim automatikom. Osnovne verzije su sa pogonom na zadnje točkove, dok se sistem pogona na sve točkove sa spojnicom za prednje točkove i reduktorom nudi uz doplatu. Maksimalna težina vučne prikolice je 3.810 kg.

Proizvodnja ažuriranih Yukona u fabrici u Arlingtonu, u Teksasu, počeće u narednim mesecima, a prva serijska vozila će stići američkim prodavcima pre kraja godine. Trenutne cene počinju od 58.000 dolara.

AutoRepublika

(96)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments