1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ažurirani Audi RS 3: Fino podešavanje
Ažurirani Audi RS 3: Fino podešavanje
1

Ažurirani Audi RS 3: Fino podešavanje

120
1
Podelite sa prijateljima:

Proces planske obnove porodice Audija A3 traje od proleća ove godine: prvo su predstavljene „civilne“ limuzine i hečbekovi, a zatim i nabrijani modeli s indeksom S3.

Premijeru najopakije verzije RS 3 kompanija je sačuvala za završnu fazu. Prvo je „eres” ažurirao rekord na Nirburgringu i tek sada je zvanično predstavljen „urbi et orbi“ sa svim detaljima.

Eksterijer Audija RS 3 je ažuriran u duhu osnovnih modela: rešetka hladnjaka je postala veća i dobila je drugačije saće, kao i otvori za vazduh sa strane. Restilizovane automobile je najlakše prepoznati po obrvama dnevnih svetala, čija šara je u stilu karirane zastave: automobili pre fejslifta imali su takav deo na dnu.

Sličan stajling se nalazi i na zadnjim svetlima, ispod kojih je ugrađen redizajnirani difuzor. Crni dekor se široko koristi u dizajnu karoserije (ugljenična vlakna se nude uz doplatu), iste boje su standardne 19-inčne felne. Među opcijama su pneumatici Pirelli P Zero Trofeo R, na kojima se vozio i sedan koji je postigao rekord.

Glavna inovacija enterijera restilizovanog Audija RS 3 je trokraki volan, skraćen na vrhu i na dnu, sa velikim crvenim tasterima za izbor režima vožnje.

Pojavila su se i nova sedišta od ugljeničnih vlakana i kombinovanom oblogom od napa kože i mikrovlakana Dinamica. Virtuelni instrumenti imaju ekran od 12,3 inča i dodatne sportske modove za prikaz podataka. Još više informacija (temperatura tečnosti, pritisak u gumama, raspodela vučne sile…) pruža displej medijskog sistema (10,1 inča).

 

Ispod haube ostaje petocilindrični turbo motor 2.5 TFSI (400 KS, 500 Nm) sa atipičnim redosledom paljenja 1-2-4-5-3, ali nije dobio značajnija poboljšanja. Na mestu su i sedmostepeni automatik S tronic, adaptivno vešanje i pogon na sva četiri točka sa dve spojnice na zadnjem vratilu.

Ono što se promenilo je fino podešavanje svih sistema i jedinica. Zahvaljujući njima, upravljivost ažuriranog Audija RS 3 postala je više vezana za pogon na zadnje točkove, smanjeno je podupravljanje. Ovo je omogućilo da se poboljša rekord na Nirburgringu u klasi kompaktnih automobila (7 minuta i 33,123 sekunde).

Dinamički indikatori se nisu promenili: 3,8 s 0-100 km/h i maksimalna brzina 290 km/h (sa svim opcionim paketima).

Audi je zadovoljan prodajom modela RS 3, pošto je od debija modela 2011. širom sveta prodato skoro 80 ​​hiljada automobila. Prodaja ažuriranih automobila počeće u oktobru, ali su već otvorene prednarudžbe: od 66 hiljada evra za hečbek od 68 hiljada evra za limuzinu.

AutoRepublika

(120)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovo je „fino podešavanje“??? Nos auta pretvoren je u bezoblicnu crnu masu a na bokovima vozila pojavilo se nekakvo veliko ispupcenje ciji je zadatak – Boga pitaj sta! Kao i BMW, Audi ubrzano gubi svoju tradicionalnu eleganciju! Sa zakasnjenjem, BMW je poceo nesto ranije. 🙂

Sto se pogona tice, suvisan je svaki komentar, jer 400 KS u relativno laganoj karoseriji mora da da izuzetne performanse. Cena? Takodje „izuzetna“