1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen osvežen Makronov DS 7
Predstavljen osvežen Makronov DS 7
2

Predstavljen osvežen Makronov DS 7

2.52K
2
Podelite sa prijateljima:

Pred nama je još jedan predsednički automobil i možemo odmah da kažemo da nije baš tipičan izbor za vozilo šefa države. S druge strane, poznato je da patriote koriste automobile domaće proizvodnje, pa je tako i predsednik Francuske Emanuel Makron, opredeljen ka službenoj eksploataciji blindiranog krosovera s premijum pretenzijama, a koji nosi nalepnicu DS 7 i koji je upravo renoviran.

Nekada podbrend Citroena, a danas marka koja se iz petnih žila trudi da bude priznata kao luksuzna, DS je još jednom osvežio predsedničku (umalo da napišemo limuzinu) krstaricu Emanuela Makrona. U pitanju je treća verzija modela DS 7 Elysee, i ona nije najsnažnija u paleti, ali zato jeste najbezbednija i najprostranija.

Civilna verzija ovog SUV-a je prošla ciklus u kom je ažurirana tokom juna, pa je bio red da se modernizuje i predsednička alternativa. Verzija koju će „terati Makron“ se od velikoserijske razlikuje po tome što poseduje produženi međuosovinski razmak i oklopljenu karoseriju s dva zasebna sedišta u drugom redu u putničkoj kabini.

Nakon što je dobio dodatne santimetre među osovinama, krosover DS 7 Elysee je morao biti obogaćen i dodatnim umetkom, pa tako novitet ima dodatnih 20 centimetara međuosovinskog rastojanja koje je dobacilo do impresivnih 2,94 metara. Kao rezultat toga, putnici u drugom redu (čitaj „omaleni političar“) su dobili novu dozu komfora. Pride, moramo da kažemo da iz razumljivih razloga, Stellantis nije objavio slike iz unutrašnjosti automobila, ali je naveo da je obložena alkantarom, dok je pored predsedničke fotelje obezbeđen uređaj za bežičnu dopunu pametnog telefona, USB priključak i držač dokumentacije u papirnoj formi.

Za karoseriju je izabrana farba plave boje koju su Francuzi nazvali „mastiljarska“ (Ink Blue), dok SUV leži na naplacima prečnika 20 inča. Vidljivi su i bedževi u koloritu francuske zastave. U skladu s tradicijom i propisima, krosover je opremljen specijalnom rasvetom integrisanom u rešetki hladnjaka, a tu su i sklopive platforme, jarboli za kačenje zastave. Nalaze se na obe strane karoserije (odnosno haube, da budemo precizniji).

Predsednička „limuzina“ se takođe razlikuje i po nalepnicama na kojima stoje simboli RF, što svakako ne znači da predsednik ove velike države navija za Rodžera Federera, pa ni da uopšte prati tenis, već je oznaka države koju predstavlja (République Française).

DS 7 se za pogon oslanja na hibridni sklop, pri čemu je električni motor pričvršćen na zadnjoj osovini. Najviša snaga mu je ravno „trista konja“, dok je ljubiteljima automobila svakako poznato da je Stellantis odnegovao ovakav sklop i s celih 360 konjskih snaga.

Reći ćemo i da je pre restilizacije model nazivan 7 Crossback, ali je ostao jednostavno DS 7. Proizvođač iz Francuske navodi da su konkurenti ovog modela na tržištu oni iz svetog trojstva. Nose nazive BMW X1, Mercedes-Benz GLA i Audi Q3.

AutoRepublika

(2524)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Prava predsednička „limuzina“ 😊

Iznogud Časni

i sta nas boli kuki sto su tek sad popravili samo jedan jedini primjerak za njihovog alfa divljaka?