1. Home
  2. Vesti
  3. MG 5 je restilizovan i spreman je za premijeru
MG 5 je restilizovan i spreman je za premijeru
7

MG 5 je restilizovan i spreman je za premijeru

1.62K
7
Podelite sa prijateljima:

Britanski brend MG pripada kineskom državnom proizvođaču automobila SAIC od 2005. godine, a 2009. prešao je sa britanskih modela koje je nasledio na automobile razvijene u Kini — masovno proizvedene, jeftine i jednostavne. Kineski MG 5 prve generacije debitovao je 2011. i proizvodio se do 2018. uključujući karoserije limuzine i hečbeka.

Godine 2020. predstavljena je sadašnja druga generacija MG-a 5 sa ​​prilično agresivnim izgledom i „brzom“ karoserijom (limuzina sa nagnutim zadnjim delom) – do tada je uprava SAIC-a već bila zrela za vraćanje nekadašnjeg sportskog sjaja britanskoj marki. MG 5 je 2022. godine dobio nabrijanu verziju Scorpio sa najmoćnijim 1,5-litarskim benzinskim turbo motorom u gami snage 181 KS i još „ljućim” izgledom.

Na početku karijere, „drugi“ MG 5 je bio solidan model srednje klase na kineskom tržištu, ali ove godine njegova prodaja opada: samo u junu pala je za 38,3% (u poređenju sa prodajom u junu lani) do 2.270 jedinica. Restilizacija, kao i obično, trebalo bi da vrati interes potrošača za model – ažurirana limuzina će biti prikazana na sajmu automobila u Čengduu, koji se otvara 30. avgusta, a danas su objavljene prve fotografije koje omogućavaju da se procene promene u izgledu „petice“.

Kao što se vidi sa fotografija, sa ažuriranjem, MG 5 je dobio širu rešetku hladnjaka sa striktno vertikalnim šipkama umesto dosadašnje cik-cak „mreže“, amblem se pomerio sa rešetke na ivicu ispred haube, promenjen je oblik bočnih izbočina prednjeg branika. Zadnji branik je dobio razvijenije crne delove oko lažnih završetaka izduvnih cevi, a sami ovi delovi su lažne ventilacione rešetke. Dizajn felni je ažuriran – sada su skoro iste kao kod vodećeg sportskog automobila MG-a Cyberstera, ali su manje.

Ukupna dužina je povećana sa 4.685 mm na 4.715 mm, ostale ključne dimenzije nisu promenjene: širina je 1.842 mm, visina 1.473 mm, međuosovinsko rastojanje jeste 2.680 mm.

Na fotografijama se vidi moćna verzija 300TGI sa 1,5-litarskim benzinskim turbo motorom (181 KS, 285 Nm) i 7-brzinskim automatikom sa dve spojnice. MG 5 ima samo pogon na prednje točkove. Ništa se ne zna o drugim motorima restilizovane limuzine, ali najverovatnije će u službi ostati slabije verzije sa 1,5-litarskim benzincem (129 KS, 158 Nm), koji dolazi sa petostepenim manuelnim ili CVT-om.

Takođe još nije poznato da li će verzija Scorpio ostati u asortimanu.

Originalni MG 5 se izvozi, na primer u Australiju, gde je prošle godine pao na testovima sudara. Pitanje je da li će se bezbednost limuzine poboljšati nakon restilizacije?

AutoRepublika

(1622)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Pazi majku mu! Jos malo pa lici na Maserati! 🙂 Limuzina je OK – sportski izgled, malo naivan, za pristojne pare.

Cuore sportivo

Evo Ghiblia hahahaha

Sebastian L

Da niste zaboravili da stavite naočare pre komentarisanja?!

Matija

Zasto? Ne koristim naocare za citanje.

Matori

Odvratno!

Mile

Razmazili su te premijum automobili koje redovno menjaš…

igi

Čekam hibridni MG 3, najaviše oko 20k EUR, pa da vidimo. Benzinac za oko 15K.