1. Home
  2. Prezentacije
  3. BMW X3 je po prvi put dobio verziju sa produženim međuosovinskim rastojanjem
BMW X3 je po prvi put dobio verziju sa produženim međuosovinskim rastojanjem
7

BMW X3 je po prvi put dobio verziju sa produženim međuosovinskim rastojanjem

1.68K
7
Podelite sa prijateljima:

Produžene verzije za kinesko tržište već postoje za krosover BMW X1 i SUV BMW X5, ali BMW X3 se do sada proizvodio u Kini sa standardnim međuosovinskim rastojanjem. Sada je ova „nepravda“ prema našim kineskim prijateljima ispravljena: novi model X3 G45, koji je debitovao u Nemačkoj pre dva meseca, ima verziju sa produženim međuosovinskim rastojanjem sa zasebnim indeksom G48.

Generalno, kineski produženi X3 se lako može pomešati sa globalnom verzijom. Zadržao je „monolitan“ izgled sa prepoznatljivim proporcijama. Veliki bubrezi sa konturnim osvetljenjem i bizarna kombinacija vertikalnih i dijagonalnih traka su na mestu, kao i udubljene ručke na vratima i uska zadnja svetla. Karoserija se može ofarbati u jednu od šest predloženih boja.

Razlike se kriju u blago modifikovanim branicima i uvećanim zadnjim bočnim vratima, jer je međuosovinsko rastojanje SUV-a rastegnuto za 110 mm, a ovaj umetak lima se tradicionalno pravi u predelu stopala zadnjih putnika.

Sada je rastojanje između osovina 2.975 mm, odnosno potpuno je isto kao kod globalnog BMW-a X5. Ukupna dužina kineskog X3 je porasla za istih 110 mm (do 4.865 mm), iako su širina (1.920 mm) i visina (1.660 mm) ostale nepromenjene.

Unutrašnjost u modernom BMW-ovom stilu je takođe ujedinjena sa globalnim X3. Prednji panel ima zakrivljeni blok sa ekranima instrument table i medijskim sistemom iDrive, umesto dugmadi su senzori ugrađeni u traku BMW InteractionBar LED u centru prednjeg panela.

Kineski BMW X3 ima standardnu oblogu sedišta od kože Veganza, a među opcijama je i panoramski krov.

Kineski X3 biće u ponudi samo sa dvolitarskim benzinskim turbo motorom. U početnoj verziji 25L turbo motor je podešen na 190 KS i 310 Nm, a u verziji od 30L snaga je povećana na 261 KS i 400 Nm.

Obe opcije su opremljene osmostepenim automatikom ipogonom na sva četiri točka xDrive.

BMW X3 sa produženim međuosovinskim rastojanjem proizvodiće zajedničko preduzeće BMW Brilliance u Šenjangu, Kina. Cene još nisu objavljene, pošto će prodaja početi tek na jesen. Istovremeno, paralelno sa produženim BMW-om X3 lokalno proizvedenim u Kini, biće isporučivani i globalni SUV-ovi američke proizvodnje, ali samo u snažnijim verzijama sa šest cilindara i po znatno višim cenama.

AutoRepublika

(1683)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Šta drugo da kažem, nego blago Kinezima …

A vidim da je novi X3 dobio cene za Srbiju.

Verzija sa 2,0 dizelom od 197 ks i xDrive je 64.210 ( bez opcija ). Ko želi baš taj motor i oblik karoserije mu nije bitan, a voleo bi da uštedi 160 evra, može za 64.010 ( bez opcija ) da kupi „peticu“ sedan u 520d xDrive verziji.

Aleksandar

Računaj 80K eur sa nekim srednjim paketom opreme. I to osnovni motor.

MRN

Da, oko 80 hiljada (uz uobičajen BMW popust) za neki srednje opremljen novi X3 20d xDrive. Osnovna benzinska verzija 20i košta 4.350 manje. Inače, ima na dilerskim oglasima ( „u dolasku“, za septembar), jedan „stari“ X3 sa istim dizel motorom, M Sport verzija, ali i sa dosta skromnom opcionom opremom, za samo 59.990 ( a danas treba preko 4.000 evra više za novi model bez ikakve opcione opreme ). Kažem „samo“ 59.990, jer na dilereskim oglasima videh nove Škode Kodiaq 2,0 TDI 190 i za 56.800, a kada sam ušao na konfigurator Škode, shvatih da Kodiaq sa tim motorom može… Pročitaj više »

s mile

I posle krivi im kinezi kada naprave sličan auto za 30% manje para, udri im takse i akcize

Renault Terminator🇷🇺Z

Produženo-povišeno smeće na točkovima🤮.

Slobodan

Možda za Nemce, Kineze, ili neke zemlje sa primanjima preko 5000 mesečno. U Srbiji se zna ko jedini može da priušti automobil od 65000-80000 Eura !!!

BB

Pa ubSrbiji mibse čiji srazmjerno baš puno BMW-ova… I to novih…

Nemaju svi nisla primanja.