1. Home
  2. Vesti
  3. Veliki krosover Mazda CX-90 dobio novu verziju
Veliki krosover Mazda CX-90 dobio novu verziju
0

Veliki krosover Mazda CX-90 dobio novu verziju

242
0
Podelite sa prijateljima:

Mazda je predstavila krosover sa tri reda sedišta CX-90, namenjen prvenstveno američkom tržištu, u februaru prošle godine. Dužina vodećeg modela jeste 5.100 mm (uzimajući u obzir prednji držač registarske tablice – 5.121 mm), širina je 2.156 mm , visina 1.732/1.745 mm (u zavisnosti od verzije), a rastojanje između osovina je 3.119 mm. Sada je predstavljen veliki krosover za modelnu 2025. godinu.

Glavna promena bila je pojava nove „zatamnjene” verzije Premium Sport. Ovaj CX-90 je dobio rešetku hladnjaka od sjajne crne plastike, tamne hromirane dekorativne elemente, originalne dvobojne felne od 21 inča, crna kućišta tradicionalnih spoljašnjih retrovizora i krovne šine iste boje. Na listi opreme nalazi se poklopac prtljažnika sa električnim pogonom i funkcijom otvaranja bez upotrebe ruku, kao i panoramski šiber.

Prednji panel takvog krosovera ima virtuelnu instrument tablu od 12,3 inča i informativno-zabavni sistem sa ekranom osetljivim na dodir iste dijagonale. Na spisku opreme su i audio sistem Bose sa 12 zvučnika, vozačko sedište sa električnim podešavanjem u osam pozicija, projekciono platno, kao i unutrašnje ogledalo bez okvira sa automatskim zatamnjivanjem i funkcijom HomeLink.

Lista asistenata vozača Mazde CX-90 za 2025. uključuje sisteme za sprečavanje prednjeg sudara i sekundarnih sudara, pomoć pri održavanju trake sa asistencijom za mrtvi ugao i još mnogo toga. Krosover takođe dolazi sa novim bežičnim punjačem za pametne telefone i prednjim i zadnjim parking senzorima.

Premium Sport može biti opremljena ili sa linijskim benzinskim turbo šestocilindričnim motorom e-Skyactiv-G zapremine 3,3 litra ili plug-in hibridnim sistemom zasnovanom na četvorocilindričnom motoru sa prirodnim usisavanjem zapremine 2,5 litara, koji radi u tandemu sa elektromotorom i litijum-jonskom baterijom kapaciteta 17,8 kWh. Ukupna snaga ovog sistema je 327 KS, a maksimalni obrtni moment je 500 Nm. Samo na električni pogon, takav krosover može preći do 42 km. U oba slučaja uključen je osmostepeni automatik, pogon je na sva četiri točka sa spojnicom koja povezuje prednju osovinu.

Cene krosovera su, uprkos novoj modelskoj godini, ostale iste. Dakle, početna cena Mazde CX-90 na američkom tržištu i dalje iznosi 37.845 dolara. Za novi Premium Sport sa 3,3-litarskim motorom traže najmanje 46.400 dolara, za verziju PHEV – najmanje 54.900 dolara. Kupovina vrhunske verzije koštaće 56.450 dolara.

Podsetimo se da bi još jedan Mazdin model za tržište Severne Amerike trebalo da bude dvoredni krosover CX-70. Prošle jeseni postalo je poznato da je model odložen. Poznato je da će ovaj model deliti liniju motora sa ovde predstavljenim.

AutoRepublika

(242)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments